Főoldal » A kínai hatóságok testeket égetnek el: több ezer halottat akarnak eltüntetni – A WHO magas szintűre emelte a koronavírus nemzetközi veszélyességét!
Külföld

A kínai hatóságok testeket égetnek el: több ezer halottat akarnak eltüntetni – A WHO magas szintűre emelte a koronavírus nemzetközi veszélyességét!

Tényleg elégetik a holttesteket, hogy eltusolják, mekkora is a baj?

Könnyen lehet, hogy igazak azok a hírek, hogy Kínában Vuhan határában rengeteg testet égetnek el annak céljából, hogy ne derülhessen ki, hogy mekkora is a baj.

Kína látszólag mindent megoszt a közvéleménnyel és a tudományos nemzetközi szervezetekkel, azonban sokak gyanúja szerint a hírhedt kínai cenzúra kiterjed a vírus kezelésére is.

Vagyis a baj jóval nagyobb lehet, mint állítják.

A gyanú szerint akkora, hogy már testeket égetnek el annak érdekében, hogy látszólag eltüntessék a fertőzötteket, és így állítsák meg a vírus gyors terjedését.

Csak pletyka szintjén de olyan hírek is érkeztek, amik azt mondják, hogy a vírus azért rendkívül veszélyes, mert gyakorlatilag képes alakot változtatni.

Azaz bizonyos jellemzőit az emberi testbe jutva egyes embereknél megváltoztatja, így még nehezebben ismerhető fel.

A lappangási idő nagyon magas, akár 14-20 nap is lehet.

Éppen elég árulkodó jel hogy rengeteg videó szivárog ki Vuhanból, melyeken rengeteg halottat látni. Az emberek olyanok az utcán, mintha csak valamelyik zombifilm forgatásán járnánk, azonban ez maga a valóság.

A testek elégetéséről szóló híreket egyelőre sem megerősíteni, sem pedig cáfolni nem tudja senki.

Azonban ha gyorsan terjed a vírus, a filmekben is azt láthattunk, hogy próbáltak minél gyorsabban megszabadulni a vírus fészekké alakuló testektől, akiken már nem lehetett segíteni…

A WHO magas szintűre emelte a koronavírus nemzetközi veszélyességét

Mérsékeltről magas szintűre módosította a tüdőgyulladással járó új koronavírus nemzetközi veszélyességét hétfőn az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Korábban az ENSZ szakosított szervezete azt írta, hogy a veszély “nagyon magas Kínában, magas regionális szinten és mérsékelt nemzetközi szinten”.

“Fogalmazási hiba történt” – mondta az AFP francia hírügynökségnek a genfi székhelyű szervezet egyik szóvivője.

A WHO a válság kezdete óta hat helyzetjelentést adott ki. A harmadik jelentéstől már veszélyhelyzetet állapított meg.

A hétfőre virradóra kiadott hatodik jelentésben a WHO módosította az elemzését, mondván, hogy “a helyzetértékelés nem változott: nagyon magas Kínában, magas regionális szinten és magas nemzetközi szinten”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója a szervezet sürgősségi bizottságának ülése után csütörtökön még arról beszélt, hogy “Kínában szükséghelyzet van, de ez még nem jelent világméretű egészségügyi válsághelyzetet”.  A javítás ellenére a WHO továbbra sem minősítette “nemzetközi mértékű egészségügyi vészhelyzetnek” a járványt. A WHO meghatározása szerint a globális vészhelyzet olyan “rendkívüli esemény, amely összehangolt nemzetközi reagálást igényel”. Korábban az amerikai kontinensen fertőző Zika-vírus, a sertéspestis és a járványos gyermekbénulás idején hirdettek ki nemzetközi vészhelyzetet.

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó nCoV-2019 influenzához hasonló tüneteket produkál, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat.

Hétfőig Kínában már 80 halálos áldozata volt. A vírustól 14 országban 2794 embert fertőződött meg. A WHO-t hevesen bírálták az elmúlt években.

Míg 2009-ben rémhírterjesztéssel vádolták a H1N1 vírus okozta járvány idején, később, a 2014. évi nyugat-afrikai ebola-járvány idején az volt ellene a kifogás, hogy nem mérte fel a válság méretét a járvány kiszélesedése előtt.

Címlapkép: Betsy Joles/Getty Images

magyarokvagyunk, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Pánik Párizsban: Allahu akbar kiáltással rohant a tömegbe a késes támadó

Mazsi

Most érkezett: teherautó hajtott a tömegbe, pánik tört ki az utcán

Mazsi

Nyolc kislányt erőszakolt meg a kegyetlen férfi. Négyszeres halálbüntetést kapott.

Géza