Image default
Életmód hírek

A kereszténység napjaink legüldözöttebb vallása! Oszd meg!

Az évezredek során nagyon sokféle okból és ürüggyel üldözték a keresztényeket – fogalmazott Galambos István a Karc FM műsorában.

A Nemzeti Emlékezet Bizottságának kutatója hozzátette: napjainkban is a legüldözöttebb vallás világszerte a kereszténység.

A történész kiemelte, hogy szerinte a keresztény államoknak is kötelessége lenne tenni az üldözés ellen, és az apostoli szentszéknek is válaszokat kellene adnia az üldözésre. Az évezredek tapasztalata ugyanis az, hogy az üldözés idején megerősödik a keresztény emberekben a hit és az összetartozás.

Galambos István szerint a magyar kormány ezért segíti az üldözött keresztényeket Szíriában vagy Irakban, annak érdekében, hogy szülőföldjükön maradhassanak. A történész hozzátette, hogy az évezredek során nagyon sok okból és ürüggyel üldözték a keresztényeket. Az ókorban a riválist láttak bennük, a két világháború között pedig azért fordult a magyar társadalom a konzervatív-keresztény értékek felé, mert

a magyarországi kommunista párt akkori megalakulásával vette kezdetét a modern kori keresztényüldözés.

A második világháború után ezt a programot a bolsevikok lopakodva hozták be Magyarországra, ugyanis ők ateisták voltak. A kereszténységet elavultnak találták, mely veszélyes, ezért felszámolandó.

A teljes beszélgetés ide kattintva hallgatható meg.

Forrás: karcfm.hu

Kiemelt kép: Shutterstock

Hasonló hírek

Sajtkóstolásból is meg lehet élni

Géza

Az eddig véltnél kevésbé ártalmas a szívre a sok kávé

Géza

Vízibomba pálya Pécs mellett

info