Hirmagazin.eu
Főoldal » A keresztények ne váljanak meggyilkolandó célponttá!
Külföld

A keresztények ne váljanak meggyilkolandó célponttá!

„Gyűlöletesnek” nevezte a csütörtöki nizzai késes merényletet a francia püspöki konferencia (CEF) és kifejezte kívánságát, hogy „a keresztények ne váljanak meggyilkolandó célponttá”.

Meg vagyunk döbbenve e gyűlöletes cselekedet láttán

– jelentette ki az AFP francia hírügynökségnek Hugues de Woillemont, a CEF szóvivője a dél-franciaországi város Notre-Dame-bazilikájában elkövetett, három ember életét követelő merénylet kapcsán, amelynek ügyében a terrorellenes ügyészség folytat vizsgálatot.

Sürgősen harcba kell szállni a terrorizmus jelentette rákfene ellen, ugyanilyen sürgős kézzelfogható módon helyreállítani a testvériséget országunkban

– tette hozzá.

A CEF bejelentette, hogy csütörtökön,

a jelképes 15 órakor – Krisztus halálának órájában – minden francia templomban megkongatják a lélekharangot az áldozatok előtt tisztelegve.

Elítélte a merényletet a Vatikán is, hangsúlyozva, hogy a terrorizmus mindig is elfogadhatatlan lesz. A Szentszék közleménye szerint a pápa imádkozik az áldozatokért.

Az Európai Unió vezetői szolidaritásukat fejezték ki Franciaországgal, és a „gyűlöletet szítók és terjesztők” elleni szembeszállásra szólítottak fel.

Elítélem a Nizzában történt gyűlöletes és kegyetlen támadást, teljes szívemmel Franciaország mellett állok” – írta Twitter-oldalán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. „Együttérzek e gyűlöletes cselekedet áldozataival. Egész Európa szolidáris Franciaországgal. Egységesek és eltökéltek maradunk a barbársággal és a fanatizmussal szemben” – írta.

 

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke gyalázatosnak nevezte a merényletet és a franciáknak üzenve kijelentette:

Egész Európa önökkel van”.

Országa szolidaritását fejezte ki a francia nemzettel a Twitteren Angela Merkel német kancellár és Giuseppe Conti olasz, valamint Mark Rutte holland miniszterelnök is. Részvétét fejezte ki a nizzai „barbár támadás” miatt Luigi di Maio olasz külügyminiszter is.

Sokkban vagyok, amióta értesültem a nizzai Notre-Dame-bazilikában elkövetett barbár támadásról. Együttérzésem az áldozatokkal és hozzátartozóikkal. Az Egyesült Királyság Franciaország oldalán áll a terror elleni harcban” – írta francia nyelvű Twitter-üzenetében Boris Johnson brit kormányfő.

 

Az orosz elnöki hivatal a nizzai támadásra reagálva hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlan embereket ölni, de azt is hozzátette, hogy helytelen a hívők érzelmeit megsérteni.

A török külügyminisztérium közleményben határozottan elítélte a nizzai merényletet.

Világos, hogy akik egy szent helyen elkövettek ilyen durva merényletet, semmilyen vallási, emberi vagy erkölcsi értékből nem meríthetnek ihletet

– írta a tárca.

Nizza izraeli testvérvárosa, Netanja polgármestere, Miriam Feierberg-Icher telefonon fejezte ki részvétét Nizza polgármesterének, Christian Estrosinak a városa nevében. Estrosi azt válaszolta: „Egy család vagyunk” – jelentette az izraeli közszolgálati rádió.

Csütörtökön, három nappal a mindenszentek katolikus ünnep előtt és a maulíd moszlim ünnep napján (Mohamed próféta születésének ünnepén) egy késes férfi lefejezett egy nőt és két másik embert megölt a nizzai Notre-Dame-bazilikában. Nem sokkal később a rendőrök Avignon közelében agyonlőttek egy férfit, aki lőfegyverrel fenyegetett járókelőket az utcán.

Mindkét esetben iszlamista indíttatást sejtenek a háttérben.

Az incidensekre csaknem két héttel Samuel Paty meggyilkolását követően került sor. A tanárt egy moszkvai születésű csecsen fiatal lefejezte, mert Mohamed-karikatúrákat mutatott diákjainak a szólásszabadságról szóló óráján. A gyilkosság világszerte felzúdulást keltett, és kiélezte a feszültséget a Nyugat és a muszlim világ között.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Megrázó! Meghalt a 2 éves kislány, akit az anyja a forró kocsiban felejtett

Edit

Kilincset talált a rendelt ételében egy nő

Géza

Észak-Karolina partjaitól Kanada felé halad Dorian.

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!