Hirmagazin.eu
Főoldal » A keresőoptimalizálást miért nehéz megérteni sokak számára?
Technika, kommunikáció

A keresőoptimalizálást miért nehéz megérteni sokak számára?

Kaphatjuk fel a fejünket a cím láttán. Igen a SEO amit magyarul annyit tesz, hogy kereső motorra való optimalizálás. Ami ma már szinte egyáltalán nem fedi a valóságot, mivel a Google algoritmusa  egyre jobban a felhasználók érdekei szerint rangsorolja a weboldalakat.

Sokan úgy gondolják még most is 2015-ben, hogy a kereső óriás becsapható és biztos vannak olyan türkök, módszerek amikkel könnyen és gyorsan az első oldalra juthatunk. Akik így gondolkoznak a holnap optimalizálásról azok nagyon rossz úton járnak.

keresooptimalizalas-mi-kell-hozza

Pont ellenkezőleg működik, nincsen gyors előre lépés és nem tudjuk olcsón megúszni az előre jutást vagy pénzbeli ráfordítással vagy saját magunk munka idejével kell fizetnünk azért, hogy a vállalkozásunk weboldala előre jusson, meg annyi kulcsszóra kifejezésre.

Evenich Andrást a kulcsszo.hu keresőoptimalizálási szakértőjét kérdeztük meg arról, hogy miért nehéz megértenie a mai vállalkozóknak a SEO lényegét. Köszönöm, hogy megoszthatom a tapasztalatomat a témával kapcsolatban.

Még mindig vannak olyanok akik úgy gondolják meg lehet vezeti a Google-t akár becsapni vagy megvásárolni Google Adwords hirdetéssel. Sajnos el kell szomorítani őket, hogy ilyen nincsen nem működik.

Munka és stratégia nélkül nem lehet előre lépni
Ami nagyon fontos, hogy a marketing része legyen a SEO amiben legyen benne a megfelelő kulcsszavak kiválasztása, értékes és egyedi tartalmak készítése legyen az egy termék kategória oldal vagy blog bejegyzés. És nem meglepő módon az egyéb marketinget a keresőoptimalizálással együtt végezzük, úgy mint pl. hírlevél küldés vagy facebook kampányok.

Megéri terjedelmes tartalmakat létrehozni
Vegyük rá magunkat hogy, készítsünk olyan terjedelmes tartalmakat amik a célcsoportunk problémájával foglalkozik. A nagy méretű tartalom legalább 1000 szóból álljon és tartalmazzon több képet, esetleg videót is. Bizony ez sok munkával jár de ha ezt a tartalmat megfelelő módon reklámozzuk akkor, még értékes linket is hozhat számunkra.

Építsünk személyes márkát
Legyen az egy kis Bt. ügyvezetője vagy egyéni vállalkozó, a személyes márka építés olyan előnyöket fog számunkra hozni mely egyet jelent azzal, hogy ha valakit megkérdeznek, hogy milyen bútorasztalost tud ajánlani, akkor az Ön neve jusson elsőként azok számár akik az internetes körökbe forognak. A személyes kapcsolat építésnek egyéb olyan előnyei is lehetnek, mely segítségével könnyebben tud majd vendég blog bejegyzéseket elhelyezni, illetve szakmájának szakértőjeként sokan több bizalma lesz a látogatónak körében.

Mindent tegyünk meg a látogatókért
Biztos hallott már a felhasználói élményről. Ha kisebb nagyobb akadályokat gördít a látogatók elé, akkor nem biztosítja számukra a felhőtlen örömöket. Melyek lehetnek ezek az akadályok? Pl: lassan jelenik meg a weboldal tartalma, túl sok reklám miatt nehezen megközelíthetőek az értékes olvasni valók. Körülményes kosár kezelés egy webáruház esetében. Nem egyértelmű szöveges leírások. Tagolatlan szöveges tartalom, vizuális tartalmak nélkül.

Mobilra fel

A mobilra optimalizált weboldal nem csak a Google mobil algoritmusa miatt fontos, ha nem a közösségi oldalak használói 90% felett is mobil telefonokról interneteznek. A nem mobil barát weboldal is megjelenik a mobil készülékeken de nem megfelelően amivel értékes látogatók és bevétel is veszíthetünk, mivel a sok nagyítás, felesleges görgetés időbe kerül és erre manapság nincsen idő.

Ne akarjuk a linkeket megfelelő tartalom nélkül

Jó tartalmak nélkül semmit sem ér a weboldalunk, hiába szeretnénk linkeket építtetni. A linkek nem fogják növelni a weboldalunk értékét ha minimális vagy gyenge minőségű tartalommal rendelkezünk. A jó tartalom képes linkeket is hozni, aminek nagyon örülhetünk. John Mueller szerint a direkt linképítés inkább káros, mint hasznos. Ez leginkább a gyenge értéktelen link kapcsolatokra értette. Ez a link katalógusokra és egyéb könnyen megszerezhető linkekre értette.

Amivel erős linkeket kaphatunk az a sajtóközlemények kiadása, vendég blogolás és személyes márkaépítés.

Amint láthatjuk Evenich András a kulcsszó SEO tanácsadója nem köntörfalaz a teendőkkel kapcsolatban. Kövessük tanácsait, hogy az Ön weboldala a Google keresőből megfelelő számú látogatókkal gazdagodjon.

 

 

Hasonló hírek

A Facebook nemet mond a Zuckerberg-dinasztiára

Edit

Hogy lehessen dolgozni zajos irodában

info

Egy hadibemutató..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!