Image default
Időjárás

A Kékestetőn már öt centiméteres a hótakaró

A fővárosban jelentősen lelassult a haladás, mostanra nemcsak a bevezető utakon, hanem a belvárosban is csak lépésben lehet haladni.

A fővárosi közterület-fenntartó vállalat munkatárai megkezdték a főbb közlekedési útvonalak – mintegy 1200 kilométer – tisztítását, a mellékutak megtisztítása csak ezek után kezdődhet meg – mondta az M1 tudósítója.

Éjszakai 68 járművel dolgoztak az FKF Zrt. munkatársai, reggeli hat óra óta kézi erővel is tisztítják a havas, latyakos járdákat. Több baleset is történt, illetve módosult több járat közlekedése is.

Debrecenben is havazik

A keleti országrészben is megmutatta magát a tél. Kora reggel óta, sűrű, apró szemű hó hull, ami a járdán és az utakon nem marad meg, így fennakadást nem okoz.

Az utak viszont nedvesek, latyakosak, ezért lassabb közlekedésre kell számítani. Debrecenben fagypont közeli a hőmérséklet, így estére a lehullott csapadék megmaradhat, meg is fagyhat, ezért fontos, hogy téli gumival induljanak útnak az autósok – emelte ki az M1 helyi tudósítója.

A Kékestetőn már öt centiméteres a hótakaró

Eger szintén fehérbe öltözött. A hajnali óráktól kezdve nagy pelyhekben, sűrűn hull a hó. Az utak havasak, latyakosak, a megváltozott útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni. A magasabban fekvő területeket megmarad a hó.

A Kékestetőn már öt centimétert is meghaladja a hó vastagsága – mondta az M1 tudósítója.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -1 és +4 fok között valószínű. Késő estére általában -3, +3 fok közé csökken a hőmérséklet, de a havas, kevésbé szeles északkeleti tájakon már késő este jóval hidegebb lesz ennél.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Erre 80 éve nem volt példa

Edit

Lesújtó hír érkezett az adventi időjárásról, ennek nem fogsz örülni

Mazsi

Kiadták a vészjelzést: rendkívüli idővel támad a hidegfront

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------