Hirmagazin.eu
Főoldal » A KDNP marad a Néppártban és küzdeni fog annak meggyógyításáért – árulta el Hollik István a PS-nek
Belföldi hírek

A KDNP marad a Néppártban és küzdeni fog annak meggyógyításáért – árulta el Hollik István a PS-nek

A KDNP a rendszerváltás óta tagja az Európai Néppártnak és nincs olyan javaslat napirenden, amely a Fidesszel együtt a magyar kereszténydemokraták kizárását vagy tagságának felfüggesztését javasolja – mondta el a PestiSrácok.hu-nak Hollik István kormányszóvivő, KDNP-s országgyűlési képviselő.

Úgy fogalmazott: “Az utolsó leheletünkig küzdeni fogunk, hogy a Néppárt visszataláljon a valódi kereszténydemokrata politikához, addig maradunk tehát, amíg ennek esélyét látjuk.”

Hollik István azt is elárulta: Semjén Zsolt, a KDNP elnöke több tárgyalást is folytatott az Európai Néppárt egyes tagpártjaival és kiderült: igenis szép számban maradtak még olyan politikusok az EPP-ben, akik társak ebben a küzdelemben. A kormányszóvivő elmondta: természetesen Orbán Viktor és Semjén Zsolt folyamatosan egyeztet a kérdésben.

Felvetettük, vajon Matteo Salvini Északi Ligáját és Jaroslaw Kaczynski Jog és Igazságosság pártját miért nem hajlandó soraiba emelni az Európai Néppárt, hiszen ők is klasszikus európai kereszténydemokrata értékrendet képviselnek? Hollik István úgy felelt: pillanatnyilag a Fidesz és a KDNP nincs abban a helyzetben, hogy ezt a vitát a Néppártban lefolytassa, de a felvetés nagyon is aktuális, hiszen ezek a pártok képviselik a keresztény értékeket, megvédik Európa határait és nemet mondanak a brüsszeli birodalomépítésre, tehát egy értékelvű Néppártban nagyon is ott volna a helyük.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

pestisracok

Hasonló hírek

Súlyos vitában állunk egy Európa jövőjét meghatározó sorskérdésben

Géza

A szakértő szerint a „Stop Soros” tabukat döntöget

Géza

Zsarolót fogtak el Miskolcon

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------