Hirmagazin.eu
Főoldal » A katonák megkezdték a Pesti úti Idősek Otthona fertőtlenítését
Életmód hírek

A katonák megkezdték a Pesti úti Idősek Otthona fertőtlenítését

Megkezdte a Pesti úti Idősek Otthona fertőtlenítését az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj Biológiai Mentesítő Csoportja április 12-én, vasárnap, Budapesten. A feladat megkezdésénél jelen volt Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka is.

A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő otthonban – szombati adatok szerint – 198 igazolt koronavírus fertőzöttet találtak, és 8 idős ember elhunyt. A fertőzötteket kórházba szállították. Az országos tisztifőorvos április 12-ére, vasárnapra teljes fertőtlenítést rendelt el az intézményben. A feladat végrehajtását a székesfehérvári székhelyű vegyvédelmi zászlóalj speciális képességekkel rendelkező katonái kezdték meg a kora reggeli órákban.

Korom Ferenc vezérezredes a mentesítés megkezdése után elmondta: a Magyar Honvédség alapfeladatához hűen, saját erőinek és kritikus képességeinek megóvása mellett, az Operatív Törzzsel együttműködve, annak feladatszabása alapján, minden rendelkezésére álló képességgel kiveszi a részét az ország – jelen esetben járványügyi – biztonságának megőrzésében, állampolgárai egészségének megóvásában. A Magyar Honvédség parancsnoka hangsúlyozta, hogy a katonák aktív szerepet vállalnak a járványügyi feladatok végrehajtásában: az egészségügyi és a logisztikai szakállomány, a katonai rendész járőrök, a Honvédelmi Irányító Törzsek, valamint a határvédelmi feladatokban résztvevő katonák is fontos részei a védekezésnek.

A vegyvédelmi zászlóalj alaprendeltetéséből adódóan részt vesz a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerben, emellett hazai és külföldi gyakorlatokon képezi magát és bizonyítja magas szakmai színvonalát. Az éles helyzetekben történő munka sem új a vegyvédelmi feladatokat ellátó katonák számára, hiszen a tíz évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófa idején már bevetették őket.

Az idősek otthonában végzett munkával kapcsolatban a zászlóalj parancsnoka, Miklovich János ezredes elmondta: a huszonöt katonából álló fertőtlenítőcsoport reggel megkezdte a feladatot, melynek első lépése a biztonságos munkafeltételek megteremtése volt. Ezért fertőtlenítették a bejáratot és a parkolót, illetve a portát, ezek után megkezdték az intézmény belső tereinek fertőtlenítését.

A katonák feladataikat a DS-10 mentesítő eszközökkel látják el, melyhez Hypo oldatot és Virkon S port használnak a bejáratok és közvetlen környezetük, valamint a hidegburkolatú és vízzáró helyiségekre. A DS-5 és DS-12 eszközökkel a MOL Hygi Flow anyagot juttatják a lakószobákra és a meleg burkolatú helyiségekre. A Belső Tér Mentesítő Készlettel a Virocid és a BX-60 melegköd képző anyagot juttatják a légtérbe és az érzékeny felületekre, valamint a nagy légköbméretű helységekbe motoros permetezővel viszik be. Ezek a fertőtlenítő eszközök és anyagok képesek arra, hogy az eljárás után az itt lakók már biztonságban érezzék magukat a vírussal szemben, tette hozzá a parancsnok.

 

honvedelem.hu

Hasonló hírek

Az ELTE hallgatói mindenkit legyőztek

Géza

Gyász: meghalt a meggyilkolt kisfiú, Szita Bence nevelőapja – Vujity Tvrtko közölte a tragikus hírt – Gyöngyi Sándor 55 éves volt. Isten nyugosztalja!

Géza

Döbbenetes eredményre jutottak a tudósok a terhességgel kapcsolatban

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!