Hirmagazin.eu
Főoldal » A jobbikos Varga-Damm Andrea is részt vett egy idős nő kisemmizésében (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!
Belföldi hírek

A jobbikos Varga-Damm Andrea is részt vett egy idős nő kisemmizésében (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Varga-Damm Andrea, a Jobbik parlamenti képviselője korábban ügyvédként dolgozott, és több olyan adásvételi szerződést készített, amely jelentős kárt okozott az ingatlanok tulajdonosainak.

 

Az Echo TV Informátor című műsora be is mutatott olyan dokumentumokat, amelyeken az egykori ügyvéd pecsétje és aláírása is szerepel. Többek között az ő közreműködésével tettek ki saját házából egy idős asszonyt. Furcsa egybeesés, hogy Varga-Damm Andrea országgyűlési képviselőként gyakran emeli fel a hangját a kilakoltatások ellen.

„A bűnözőkből, közjegyzőkből, földhivatali dolgozókból és ügyvédekből álló lakásmaffia gusztustalan tevékenységének rengeteg áldozata volt. Sokakat öngyilkosságba kergettek, rengetegen pedig földönfutók lettek. A bűnszervezet ma is létezik, csak a módszerek változtak” – hallható az Echo TV  Informátor című műsorában, amely a lakásmaffia rendszerváltás utáni tevékenységét, működését dolgozta fel. A tévécsatorna stábja most talált egy 2000-ben köttetett problémás adásvételi szerződést, amelyen a jobbikos Dr. Varga-Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepel.

Varga-Dammnak köze lehetett a lakásmaffiához?

Az adásban megszólaltatták az ingatlanmaffia egyik áldozatát, Török-Szabó Erzsébet, akit a barátnője kezesnek kért fel egy kölcsönszerződéshez 1996-ban. Mivel baráti és üzleti kapcsolatban állt az asszonnyal, aláírta a dokumentumot. Nem lett jó vége a történteknek, hiszen kiderült, kölcsönszerződésnek álcázott adásvételi szerződést írattak alá vele. Az átvert nő, amikor rájött a cselre, egyből a közjegyzőhöz fordult, aki állítása szerint nevetve közölte vele, hogyha nem tetszik neki, akkor forduljon bírósághoz. Mindeközben a barátnője nyugtatta, hogy ez a bevett szokás, és majd idővel visszafizeti a pénzt. Ez nem történt meg: Török-Szabót kilakoltatták saját lakásából 1997. augusztus 27-én. A történtek után megalapította a Sors-Társak Közhasznú Egyesületet, amely azt a célt tűzte ki, hogy képviselje azoknak az embereknek az érdekeit, akikkel hasonló módon járt el a lakásmaffia. Az évek során a szervezetet rengeteg sértett kereste fel, akik rengeteg dokumentumot juttattak el hozzájuk. Az Echo TV stábja rájött, hogy

az ilyen típusú adásvételi szerződések egyikén a jobbikos Dr. Varga-Damm Andrea neve és ügyvédi pecsétje szerepelt.

Az átvert asszony, Fürst Mihályné elmondta, hogy fiával együtt laktak egy házban, azonban a fiú meg akart válni saját részétől. Eladta a házrészt, és beköltözött egy roma család. Jogtalanul, ugyanis édesanyjának haszonélvezeti joga volt az egész házon. A család miatt Fürst Mihálynénak el kellett hagynia saját házát. Több mint 4 évig a munkahelyén egy átalakított irodában élt, majd hosszú pereskedés után a 10 millió forintért eladott házrészért 13 millió forintot kellett visszafizetnie a családnak. Fürst Mihályné, miután kiforgatták ingatlanából,

feljelentette a jobbikos politikust a Budapesti Ügyvédi Kamaránál,

ahol aztán fegyelmi eljárást kezdeményeztek ellene. A tévécsatorna úgy tudja, 1994-ben és 2000-ben szintén vizsgálat indult ellene, majd 2006-ban kizárták a Budapesti Ügyvédi Kamarából. Az adásból kiderült, az asszony felkeresett olyanokat, akik hozzá hasonlóan jártak, vagyis olyanokat, akiknek szerződését szintén Damm Andrea készítette, és ők is hasonlóan jártak. „Szintén a Damm Andrea készítette azt a szerződést, és így járt el velük szemben is, mint velem. Náluk úgy volt, hogy a fia, vagy ki, a kocsmában ismerkedett meg egy cigány emberrel, aki aztán megvette Damm Andrea közreműködésével a lakást és beköltözött, őket meg kirakta. A nagymamát rakta ki” – tett hozzá.

A történet furcsasága, hogy Varga-Damm Andrea az egyik olyan országgyűlési képviselő, aki gyakran emeli fel a hangját a kilakoltatások ellen.

Itt tudjátok megnézni az Echo TV műsorának legújabb adását:

Az Informátor stábja kereste az ügy kapcsán Varga-Damm Andreát, de sem személyesen, sem telefonon nem sikerül elérni a politikust. Miután az ügy napvilágra került, közösségi oldalán megpróbált gúnyolódni, de cáfolni semmit nem tudott.

Forrás: origo, infostart

Hasonló hírek

Egyórás késések a békéscsabai és a záhonyi vonalon

info

Orbán Viktor a hazai lélegeztetőgép-gyártásról tájékozódott

Géza

Folytatja munkáját az Országgyűlés

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------