Hirmagazin.eu
Főoldal » A jó szemöldök ismérve: íves, formás, harmonikus
Divat, szépségápolás

A jó szemöldök ismérve: íves, formás, harmonikus

Az esztétikus megjelenéshez sok minden apróság szükséges. Egyáltalán nem elhanyagolható a szemöldök állapota. A szép és divatos ruha, a harmonizáló smink csak egy része az összképnek, ha azt agyonvágja egy bozontos, vagy túl keskeny, túl vastag szemöldök.

Az esztétikus megjelenéshez sok minden apróság szükséges. Egyáltalán nem elhanyagolható a szemöldök állapota. A szép és divatos ruha, a harmonizáló smink csak egy része az összképnek, ha azt agyonvágja egy bozontos, vagy túl keskeny, túl vastag szemöldök.   Az arcunkon legjelentősebb a szemünk, így aztán a szemöldök is elég nagy szerephez jut. A szemöldökszedésnél nem érdemes trendeket követnünk, ugyanis nem egyforma adottságokkal rendelkezünk. Mindenkinek más ívű a szemöldöke, a dússága sem egyforma. Meg kell találni azt a formát, amely az arcodhoz a lehető legjobban illik. Ha egy szálát kitépsz, amely szerinted zavaró, később mégis rájössz, hogy nem kellett volna, lehet, hogy véglegesen mozdulat volt. A legfontosabb, hogy kialakítsd azt a formát, amely a legjobb számodra. Legyen íve, ne legyen se túl vékony, se túl vastag. Elképzelhető, hogy számodra sem ismeretlen a folyamatos igazítás utáni végeredmény, amely nem az lett, amit szerettél volna elérni. Ha szerencséd volt, akkor visszanőttek a szőrszálak.  A megfelelő fazon eltaláláshoz használj használaton kívüli fogkefét, vagy szemöldökfésűt. Fésüld felfelé a szemöldöködet, majd simítsd a szálakat egyenesre. Annak felismerése is gondot okoz sokaknál, hogy honnan kezdődjön szemöldöke. Nos, az a megfelelő, ha az orrnyergednek támasztasz egy szemceruzát úgy, hogy a szemed belső sarka is érintve legyen, valamint a szemöldök vonala is. Ha a szemöldököd túlnőtt a ceruzán kívül, akkor óvatosan tépd ki csipesszel a szálakat. Így lesz egy vonalban a szemed belső széle és a szemöldököd. A szemed vonalát kell követnie a szemöldöködnek is. Ha az orrod fölött is éktelenkednek szőrszálak, szabadulj meg tőlük. Ha vannak hosszabb szőrszálak a szemöldökben, de azok az ívet képviselik, akkor ne tépd ki, mert csak ront a helyzeten. Inkább vág le ollóval méretre.  Ha kíméletesen szeretnél magaddal eljárni, akkor a csipeszhasználat előtt jegeled a szemöldököd területét. Kezdj neki az egyik szemöldöködnek, annak is az alsó részének. Úgy haladj, hogy belülről téped a szálakat és fokozatosan, szálanként haladsz a szemed külseje felé. Mindig csak egy szállal foglalkozz. Fontos, hogy ne a szőrszál növésével ellentétes irányba húzd ki, hanem ahogy nő, annak megfelelően. Így kerülheted azt el, hogy elszakadjon a szőrszál és begyulladjon a szőrtüsző. A szemöldök felső részénél csak indokolt esetben szükséges a szőrszálakat kitépni. Ha muszáj, akkor muszáj, de érdemes átgondolni, mert egy száltól való megszabadulás is megváltoztathatja az ívet, és netán további igazításra szorul. Az a veszély is fennáll, hogy a felülről kihúzott szálak soha többé vissza sem nőnek.

Az arcunkon legjelentősebb a szemünk, így aztán a szemöldök is elég nagy szerephez jut. A szemöldökszedésnél nem érdemes trendeket követnünk, ugyanis nem egyforma adottságokkal rendelkezünk. Mindenkinek más ívű a szemöldöke, a dússága sem egyforma.

Meg kell találni azt a formát, amely az arcodhoz a lehető legjobban illik. Ha egy szálát kitépsz, amely szerinted zavaró, később mégis rájössz, hogy nem kellett volna, lehet, hogy véglegesen mozdulat volt. A legfontosabb, hogy kialakítsd azt a formát, amely a legjobb számodra. Legyen íve, ne legyen se túl vékony, se túl vastag. Elképzelhető, hogy számodra sem ismeretlen a folyamatos igazítás utáni végeredmény, amely nem az lett, amit szerettél volna elérni. Ha szerencséd volt, akkor visszanőttek a szőrszálak.

A megfelelő fazon eltaláláshoz használj használaton kívüli fogkefét, vagy szemöldökfésűt. Fésüld felfelé a szemöldöködet, majd simítsd a szálakat egyenesre. Annak felismerése is gondot okoz sokaknál, hogy honnan kezdődjön szemöldöke.

Nos, az a megfelelő, ha az orrnyergednek támasztasz egy szemceruzát úgy, hogy a szemed belső sarka is érintve legyen, valamint a szemöldök vonala is. Ha a szemöldököd túlnőtt a ceruzán kívül, akkor óvatosan tépd ki csipesszel a szálakat. Így lesz egy vonalban a szemed belső széle és a szemöldököd. A szemed vonalát kell követnie a szemöldöködnek is.

Ha az orrod fölött is éktelenkednek szőrszálak, szabadulj meg tőlük. Ha vannak hosszabb szőrszálak a szemöldökben, de azok az ívet képviselik, akkor ne tépd ki, mert csak ront a helyzeten. Inkább vág le ollóval méretre.

Ha kíméletesen szeretnél magaddal eljárni, akkor a csipeszhasználat előtt jegeled a szemöldököd területét. Kezdj neki az egyik szemöldöködnek, annak is az alsó részének. Úgy haladj, hogy belülről téped a szálakat és fokozatosan, szálanként haladsz a szemed külseje felé.

Mindig csak egy szállal foglalkozz. Fontos, hogy ne a szőrszál növésével ellentétes irányba húzd ki, hanem ahogy nő, annak megfelelően. Így kerülheted azt el, hogy elszakadjon a szőrszál és begyulladjon a szőrtüsző. A szemöldök felső részénél csak indokolt esetben szükséges a szőrszálakat kitépni. Ha muszáj, akkor muszáj, de érdemes átgondolni, mert egy száltól való megszabadulás is megváltoztathatja az ívet, és netán további igazításra szorul. Az a veszély is fennáll, hogy a felülről kihúzott szálak soha többé vissza sem nőnek.

 

Forrás: marmalade

Hasonló hírek

Na, ez egy igazán praktikus NŐI táska! (Nézd meg!)

Géza

Ezekkel méregtelenítsd a bőröd tavasszal – Az aktív szén a toxinok egyik ellenszere!

Géza

Káposztapakolás

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------