Hirmagazin.eu
Főoldal » A hűséges szarvas minden télen visszatér a 80 éves nénihez
Állatvilág

A hűséges szarvas minden télen visszatér a 80 éves nénihez

A norvégiai Aurland városában immár harmadik éve látogat meg a téli időszakban egy 80 éves nénit egy fenséges szarvas.

A norvégiai Aurland városában immár harmadik éve látogat meg a téli időszakban egy 80 éves nénit egy fenséges szarvas.

A történet 3 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a hölgy, Mette Kvam meglátta az ablakából a közeli erdő szélén nézelődő szarvast Kinyitotta az ablakot és egy éppen frissen készült sütivel próbálta magához csalogatni a gyönyörű állatot. Meglepetésére az állat közelebb ment, kinyújtotta a nyakát és elvette az ínyencnek tűnő falatot. Valószínű, hogy ízlett is a csemege, hiszen ettől kezdve rendszeres látogató lett a szarvas Metténél. A barátság olybá erősödött, hogy az agancsos nevet is kapott, az idős hölgy Flippen névre keresztelte.

Fotó: Terje Terum/Firda

A hű barát novembertől áprilisig minden reggel és este megjelenik Mette ablakánál, majd a melegebb időszakban visszamegy a hegyekbe.

Fotó: Terje Terum/Firda

Mette és Flippen szokatlan barátságáról városszerte beszélnek, és sokan kíváncsiságtól vezérelve látogatnak el a az idős asszony házához, remélve, hogy ők is megpillanthatják a a nem mindennapi pillanatot, amikor a szarvas felágaskodik a konyhaablakba.

Miután Flippen elég bizalmatlan, így eddig nem volt esély arra, hogy bárki is lencsevégre kapja. A napokban azonban egy helyi hölgyet és férjét érte a szerencse, hogy megörökíthessék a mesébe illő eseményt, amit valószínű, hogy csak a fehérfarkú szarvasok vonulásának látványa múlhat felül.

Fotó: Terje Terum/Firda

Sokan voltak kíváncsiak arra is, hogy Mette mivel tudja nap, mint nap az ablakához csalogatni, az amúgy bizalmatlan állatot.

Természetesen kedvence a házi süti és a frissen sütött zsömle. Ezekért a falatokért cserébe, már azt is megengedi, hogy megvakargassam a fejét.

Via/Odditycentral, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Kétmillió kóbor macskát ölnek meg Ausztráliában

info

Lipót, Alex, Frenky, Ribizli és Manfréd – öt cica nyert díjat a szegedi macskaszépségversenyen

Géza

Idén ünnepli 10. születésnapját a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------