Image default
Technika, kommunikáció

A hónap mobilapplikációja: mozgókép készíthető egyetlen fotóból

Könnyedén, pár perc alatt látványos videóvá alakíthatjuk Android vagy Apple telefonon, számítógépes segítség nélkül a képeinket.

Filmet csinálni menő. Több hasonló szoftverrel lehet házilag bűvészkedni, de a Zoetropic (zoetróp: mozgás illúzióját keltő állóképek sorozata) applikációval lehet a legkönnyebben és a leghatásosabban dolgozni.

Az alkalmazással például az alábbi mobilfotóból

(Fotó: hirado.hu)(Fotó: hirado.hu)

mintegy 10 perc alatt készítettük el Android mobilon az alábbi “videót”:

Zoetropic_762572

Nagyobb odafigyeléssel, szerencsésen kiválasztott képpel természetesen a fotó sokkal több részletében mozgó, eredetibb megközelítésű mozgóképet alkothatunk.

Az alábbi példákat az Instagramon publikált #zoetropic hashtaggal jelölt képek közül válogattuk, a videók a fotókra kattintva, kis késéssel indulnak el.

Az Androidra ingyen vagy fizetősen, valamint iPhone-ra csak fizetősen letölthető alkalmazásból az ingyenes verzió kipróbálása után érdemes egy melegszendvics árába kerülő, fizetős változat mellett dönteni.

Ez utóbbi ugyanis egyaránt képes menteni .gif és .mp4 formátumban, zenét szintén kombinálhatunk a videónk alá. Ezen kívül olyan kényelmes funkciókat is el lehet benne érni, mint a visszalépés, amit igazán csak egy elhibázott érintést követően tud kellően értékelni az ember.


A Zoetropic letöltési oldalán első pillantásra némileg zavarba ejtő módon portugál nyelvű leírást találunk, a program ugyanis brazíliai. Telepítve azonban már angolul beszél, de tulajdonképpen semmilyen nyelvismeretre nincs szükség, mert az alján található ikonokat érintve szabályozhatunk mindent.

Telepítés után a legfontosabb a megfelelő eredeti képünk kiválasztása a mobilon. Ugyanis bár akármilyen kép részletét mozgásra lehet bírni a Zoetropic segítségével, ha kicsit is túl akarunk lépni a kínai boltok giccses mozgóképein, akkor célszerű megfelelő fotót manipulálni.

Akad a program menüjében „Sequence”, „Stabilize”, „Select” opció is, azaz beállítható, hogy melyik rész mozogjon és melyik nem, de igazából négy beállításra van szükség. Bökögessük a „Motion”-t (nyilakkal a mozgó részek áramlásának irányát és sebességét lehet jelölni), a „Zoom”-ot (hogy gondosan kijelölhessük a részleteket), a „Mask”-et (ez változatlanul hagyandó felületet szabályozza), az „Erase”-t (törlés).

Az elkészült művet az elején vagy a folyamat végén megvághatjuk (Crop), zenét illeszthetünk alá (Audio), s elmenthetjük mp4 vagy gif formátumban.

 

 

Forrás: hirado.hu

Hasonló hírek

Miért ne futna az Android a számítógépen?

Edit

Haarp: A légierő elismerte, hogy irányítani tudják az időjárást

info

Az ellenség már a házban van

info