Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

A „hibbant Nerótól” a mazsoláig, avagy ősellenségből szövetséges..

Miközben sorra jelenti be a DK és a Jobbik a másik képviselőjelöltjeinek a támogatását az előválasztásnál, addig folyamatosan kerülnek elő az egykori jobboldali párt politikusainak a Gyurcsány-ellenes megszólalásai. Jakab Péter tavaly még elutasította a közös listaállítást Gyurcsánnyal, Z. Kárpát Dániel például még el is akarta számoltatni, Szilágyi György pedig hibbant Nerónak nevezte a DK vezérét.

Naponta jelenti be a Jobbik és a DK a másik jelöltjeinek a támogatását a magyar politikában példátlan háttéralku alapján. A Jobbik már több mint tíz Gyurcsány-párti jelölt támogatásáról biztosította szövetségeseit, a fővárosban eddig Újpesten, a II., a XV. és a XVI. kerületben, Újbudán és Pesterzsébet-Kispest választókerületében is, ezenkívül pedig Bicskén, Tatabányán, Miskolcon és Egerben is DK-s jelölt mögé állnak be Jakab Péterék az előválasztáson.

Mindenki ezt olvassa most!

Ugyanakkor Gyurcsányék sem maradtak adósai a baloldali térfélre átcsúszott Jobbiknak. A háttéralkunak megfelelően ugyancsak naponta jelentik be, hogy jobbikos jelöltet támogatnak többek között Dunaújvárosban, Szentendrén, Orosházán, Törökszentmiklóson, sőt Miskolc egyik körzetében is.

„Piszok nehéz volt…”

Mindezt azok után, hogy Jakab Péter pártjában még mindig fellelhetünk olyan politikusokat, akik néhány éve nehezen nyelték volna le a baloldallal az összeborulást, most viszont vígan csatlakoznak az abszurd szövetséghez.

A pártelnök például tavaly egy háttérbeszélgetésen még kijelentette: „Jól kell kiválasztani az összetevőket, a mazsola például megosztja az embereket, ebben az esetben pedig Gyurcsány Ferenc a mazsola, amit én ki nem állhatok.” Hasonlóan fejezte ki viszonyulását a baloldal vezéréhez 2020-ban, a Hvg.hu-nak adott interjúban ugyanis közölte: nem fog Gyurcsánnyal egy közös listán szerepelni. Rá egy hónapra pedig egy olyan hangfelvétel látott napvilágot, amelyen a baloldallal való szövetségről a következőket mondta:

„Megcselekedtük azt, amit megkövetelt a haza. És piszok nehéz volt. Piszok nehéz volt azokkal leülni egy asztalhoz tárgyalni, akik ellen egyébként létrejöttünk. Mert a Jobbik tolvajok ellen jött létre, valljuk be. Eközben nekünk már olyanokkal kell együtt menetelni a csatában, akiktől világok választanak el bennünket, és igenis, ilyenkor felértékelődik az, hogy tudok-e bízni a sajátjaimban, hogy kell-e a csatamezőn a hátam mögé nézni, mert ha igen, akkor elölről lelépnek, akkor vesztettünk.”

A jobbikos pártelnök nem mellesleg a Magyar Narancsnak adott, meglehetősen alákérdezős interjúban néhány hónapja azt magyarázta: „Nekem emberileg nehéz volt [tárgyalóasztalhoz ülni Gyurcsány Ferenccel – a szerző], mert sokáig egymással szemben határoztuk meg magunkat. Nem volt könnyű leülni és arról beszélgetni, hogy mi a közös bennünk, amire lehet építeni.

Mindenki ezt olvassa most!

Az első, augusztusi pártelnöki találkozón még lehetett érezni némi távolságtartást, de amikor a múltból fakadó különféle ítéleteket elhomályosítja a jövőért való tenni akarás, akkor a fagyos hangulatú beszélgetések konstruktív megbeszélésekké változnak. Nem kell egymást szeretni, de együtt kell dolgozni.”

Rács mögé küldték volna

Mindezek a kijelentések jól mutatják, hogy a Jobbik nem a „testvériesség” jegyében szövetkezett egykori ősellenségével, Gyurcsánnyal, a múlt alapján nem véletlenül. Kereken tíz éve a Jobbik egy közleményében úgy fogalmazott:

„Ha Magyarországon valóban működne az elszámoltatás és a bűnösök felelősségre vonása, akkor Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédét az ország egyik legbiztonságosabb börtönének vagy fegyházának a beszélőjén mondhatta volna el.”

A DK pedig Gyöngyösi Márton hírhedtté vált „zsidólistázása” után, 2012 novemberében szintén tüntetett az akkori parlamenti képviselő ellen, ráadásul Gyurcsányék – köztük az előválasztáson Újpest körzetében elinduló, a Jobbik-támogatását élvező Varju László – sárga csillaggal a mellükön tiltakoztak az Országgyűlésben.

A nyugdíjasokat far-hát kommandónak nevező Z. Kárpát Dániel néhány éve a jobbikos N1TV K.O. című műsorában még politikai atombombának titulálta Gyurcsány Ferencet, akit szerinte el kell számoltatni, hiszen minden bűnéért felelnie kell. Ma azonban párttársaival együtt összeborult a baloldali exminiszterelnökkel. A jobbikos alelnök, Szilágyi György is erős kijelentéssel élt, 2015-ben még hibbant Nerónak nevezte Gyurcsányt, megemlítve, hogy ötven évvel az ’56-os forradalom ötvenedik évfordulóján magyar emberekre lövetett kormányfőként.

„Szerintem ezt a törpepártot, amit DK-nak hívnak, többet nem is kellene talán emlegetni”

– jelentette ki Szilágyi a parlamenti felszólalásában, akinek ma már nem kényelmetlen egy plakáton szerepelni Dobrev Klárával.

Rig Lajos kampányát a DK pénzelte

Van azonban egy jobbikos képviselő, akit a pálfordulás előtt sem zavart a DK jelenléte: Rig Lajosról ugyanis kiderült, hogy kampányát a tapolcai időközi választáson, 2015-ben Gyurcsány Ferenc ügyvédje, Czeglédy Csaba támogatta anyagilag.

Mindenki ezt olvassa most!

Ugyanebben az évben osztott meg – a 24.hu akkori beszámolója szerint a „leggusztustalanabb” – rasszista cikkeket a jobbikos politikus, az egyik például arról szólt, hogy „a cigányságot a zsidók biológiai fegyverként használják”.

Így nem meglepő, hogy Rig Lajos hat év után ismét élvezi Gyurcsányék támogatását.

Korábban a Magyar Nemzet azt is megírta: a Jobbik a megállapodással elárulta az alapító nyilatkozatában szereplő elvet, amely szerint „a Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból. A parlamentben a mindenkori jobboldali kormány lelkiismerete kívánunk lenni.” Mindezt úgy, hogy még 2017-ben is azt állította a párt, hogy nem fog össze a baloldallal.

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Rasszisták titkos összeesküvése buktatta meg, állítja a szakszervezeti vezető – “Gaskó menjen inkább pszichiáterhez” – javasolja az alelnök

info

Újabb röhejes kijelentéssel hívta fel magára a figyelmet Gyurcsány Ferenc!

Géza

A MÁV nem kapott hivatalos értesítést a horvát vasút kárigényéről

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------