Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

A hétvégétől igazolnunk kell, miből telik rá, ha ékszert akarunk vásárolni

A pénzmosásról szóló szabályok megváltoztatása értelmében a pénteki naptól csak úgy vásárolhat valaki értékesebb aranyékszert, műkincset, illetve karórát , ha igazolni tudja, hogy miből telik rá.

Január 10-től kötelezővé válik a nemesfémmel vagy az ezekből készült tárgyakkal kereskedők számára az ügyfél-átvilágítás, a 4,5 millió forintot elérő vagy meghaladó összegű készpénzes, kártyás vagy átutalással történő vásárláskor. Korábban ez az értékhatár 3,6 millió forint volt, valamint csak a készpénzes ügyletek számítottak bele.

Tehát például egy igen drágának számító karóra megvásárlása esetén az ügyfélnek igazolnia kell, miből telik azt megvásárolni. Emellett a korábbi 2,5 millió forintról 3 millió forintra emelkedik az értékhatár a készpénzes fizetések esetében.

A pénzmosásról szóló szabályok kitérnek az olyan kulturális javakkal (műalkotásokkal, régiségekkel) kapcsolatos ügyletekre is, amelyek értéke meghaladja a 3 millió forintot. Az ilyen ügyletekkel foglalkozó szolgáltatókra kereskedelmi hatóságként Budapest Főváros Kormányhivatal ügyel.

Forrás: Blikk.hu/(Napi.hu)

Hasonló hírek

A kormány az idén is biztosítja a nyugdíjasoknak a 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt

Géza

Orbán Viktor: Magyarország és Lengyelország megállította a liberális brigádok nemzetközi támadását

Géza

Operatív törzs: elballaghatnak a végzős diákok

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------