Image default
Autók - motorok - hajók

A Heti Napló lecsapott a buszsávok rémeire (Olvasd el és nézd meg!)

Nyomulnak és pofátlanul tolakodnak. Előznek, elénk vágnak, és persze dudálnak. Ők a buszsávok önjelölt királyai, megannyi baleset, késés és dugó okozói, akikkel vagy ádáz küzdelmet vívunk az utakon, vagy csak indulatosan emlegetjük felmenőiket. A Heti Napló önök helyett is a nyomukba eredt.

Újvári Mihály és stábja a nyakába vette a várost. Közlekedtek, veszekedtek, rábeszéltek, miközben próbálták megfejteni, miért keserítik meg életünket, és egyáltalán hogyan néznek ki és milyen autóval járnak a városi dzsungel pökhendi tigrisei, akik azt hiszik egyenlőbbek az egyenlőknél és fittyet hányva másokra és a bírságokra párperc előnyért szinte mindenre képesek.

Előfordul, hogy a sietős diplomaták még buszmegállótóban is bitorolják a nem nekik fenntartott sávot mások autóversenyzőket megszégyenítő módon száguldanak rajta,

de akadnak olyanok is, akik teljes hidegvérrel autóznak, miközben mindenki őket kerülgeti, hogy aztán a kellő pillanatban mások elé vágva kér bebocsájtást a szabályosan haladó sávba.

De talán a pofátlanság fődíjasa mégiscsak az a felebarátunk, aki a kengyelfutó gyalogkakukkot megszégyenítő módon 170 kilométer per órás sebességgel száguldozott a soroksári úti buszsávban két hónappal ezelőtt. Ámokfutását meg is örökítette sőt, igencsak szabados stílusban még kommentálta is azt.

Túl azon, hogy az effajta ügyeskedés forgalmi dugókat is generál, hisz az ilyen autósok miatt a buszok vagy nem tudnak bemenni a megállóikba, vagy nem tudnak kijönni onnan. És mivel egy busz igen hosszú jármű így önhibáján kívül elzárhatja a szabályosan haladó autósok elöl az utat, még balesetveszélyes is, mert a ha a busz hírtelen fékezésre kényszerül akkor utasok sérülhetnek meg a fedélzetén.

Forrás: atv.hu

Hasonló hírek

Hazánkba is megérkeztek a legfrissebb Ladák

Géza

Hamarosan hivatalosan is debütál a platós Dacia Duster

info

Átlagosan 17 százalékkal emelkedtek a díjak az idei kgfb-kampányban

Géza