Főoldal » A hazudós banya sérelmezi a minősítést! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!
Külföld

A hazudós banya sérelmezi a minősítést! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

“Szijjártó nem nevezhet hazugnak” – Hisztizik a hazánkat aljas hazugságokkal támadó Judith Sargentini..

“Ha konstruktív akar lenni, nem nevezheti hazugnak az előadót” – háborodott fel alaptalanul Szijjártó Péter magyar külügyminiszteren Judith Sargentini, a Magyarországot és a magyar kormányt támadó brüsszeli jelentés írója, a LIBE-bizottság tagja. Sargentini durva mondatát Bayer Lili, a brüsszeli Politico újságírója idézte hazánkról és a brüsszeli bizottsági ülésről szóló cikkében. Érdekes, hogy Szijjártó Péter csütörtöki LIBE bizottság előtti felszólalása után kevesen érezték úgy, hogy bármit is hozzá lehetne fűzni a magyar tárcavezető kemény, ám de annál igazabb szavaihoz. Az Euronews gondosan vágott videója, amelyben a Magyarország elleni panaszokra fektetnek 90 százalékos hangsúlyt, valamint Bayer Lili, a nyíltan magyarellenes Politico újságíróján kívül mindenkit elnémított a magyar külgazdasági és külügyminiszter. 

Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti jogállamisági eljárás megindítása – áll az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) készülő magyar különjelentés csütörtökön Brüsszelben bemutatott Judith Sargentini által elkészített tervezetében. „Minősített hazugságok gyűjteményének” nevezte a Magyarországról szóló különjelentés tervezetét Szijjártó Péter az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) csütörtöki ülésén, és kijelentette, hogy annak összeállításakor nem vették figyelembe a tényeket és a valóságot.

Felszólalásában a külgazdasági és külügyminiszter úgy vélekedett, hogy a tervezet „egy koncepciós eljárás dokumentumának is elmenne”. Kijelentette: azért bírálják Magyarországot, mert az ország útjában áll „a szélsőséges bevándorláspárti terveknek”

Az ülésen több képviselő is élesen bírálta a magyarországi helyzetet. Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő a tervezetet bemutatva hangsúlyozta: mindenekelőtt azt vizsgálják, hogy a magyarok alapjogai hogyan érvényesülnek, az állam miként bánik a polgáraival, s ezt látva az EU-nak kötelessége cselekedni. Roberta Metsola néppárti árnyékelőadó egyebek mellett a külföldről támogatott civil szervezetekre vonatkozó magyar törvényről beszélt, mely szerinte aránytalanul súlyosan érinti az NGO-k működését és ellentétes az unió értékeivel.

Az Euronews videójában, amely nyíltan támadja a kormány intézkedéseit megszólalt Iverna Mcgovern, az Amnesty Internationaltól, aki szerint amennyiben Magyarországon valaki megkísérel ellenvéleményt mondani a kormány akaratának, akkor teljes megsemmisítéssel kell számolnia. Szijjártó Péter ezzel kapcsolatban a LIBE bizottságban kifejtette, csak azok a civil szervezetek panaszkodnak a civil törvényre, akik ismeretlen külföldről kapott pénzekkel gazdálkodnak, és rejtegetnivalójuk van.

Az Euronews mellett a brüsszeli Politico foglalkozott negatívan a bizottsági üléssel, Bayer Lili cikkében például hosszan idézi Judit Sargentinit, beszámolóját pedig a minket támadó politikus azon mondatával zárta, hogy Szijjártó nem nevezheti őt hazugnak. “Ha konstruktív akar lenne, nem nevezheti az előadót hazugnak” – háborodott fel Sargentini.

Judith Sargentini a magyar külügyminiszter felszólalását megelőzően beszélt többek között arról, hogy Magyarországon milyen súlyosan sérül a demokrácia, a civil közösség ellehetetlenítését említette, az antiszemitizmus eluralkodása szerinte kézzel tapintható jelenség, az állampolgárok (emiatt is) félelemben élnek és sérül a szólásszabadságuk. Nyilvánvalóan Miss Sargentini nem követte figyelemmel az elmúlt hetek eseményeit, ahol az emberek “olyan mértékű félelemben élnek”, és “olyan mély a diktatúra”, hogy az “Orbán egy g**i” feliratú molinókat is remegő kézzel készítették el, majd vonultak vele hosszú órákon keresztül.

Cikk és vezető kép: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

Cím-változtatás: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Luxuslakásokat épít a migránsoknak a hamburgi baloldali önkormányzat

Mazsi

Jane Fonda titkolta, de most őszintén vallott rákos betegségéről

Géza

A görög kormány minden pénzre ráteszi a kezét

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------