Image default
Belföldi hírek

A határvédelemről számolnak be a szolgálatok a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén

A határvédelem elmúlt három évének tapasztalatairól számolnak be a nemzetbiztonsági szolgálatok az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának következő ülésén – közölte a testület fideszes alelnöke hétfőn, a bizottság ülésén.

Halász János azt mondta, hogy a Sargentini-jelentés bünteti Magyarországot és a magyarokat azért, mert a magyarok sokszor, legutóbb április 8-án, az országgyűlési választáson elég egyértelműen elmondták, nem kérnek a migrációból és a kötelező betelepítésről.

Mivel a Sargentini-jelentés a magyar határvédelemmel is foglalkozik, ezért az biztonsági és nemzetbiztonsági érdekeket is érint – tette hozzá.

Mirkóczki Ádám, a bizottság jobbikos elnöke azt mondta: úgy gondolja, a magyar Országgyűlésnek rengeteg feladata lenne a Sargentini-jelentés kapcsán, de az pont nem a bevándorlás.

Az LMP-t héfőn elhagyó Szél Bernadett úgy vélekedett, hogy a Sargentini-jelentés nem valós probléma. A szocialista Molnár Zsolt kijelentette: pártja támogatja a Sargentini-jelentést, mert az nem a kötelező betelepítési kvótáról és nem a határvédelem uniós hatáskörbe vonásáról szól.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

A TEK páncélosai is bevetésen vannak a belvárosban! Oszd meg!

Géza

Módosítana a fegyvertörvényen Semjén

Edit

Nyílt-napok a rendőrségi szakgimnáziumokban

Géza