Hirmagazin.eu
Főoldal » A határ a csillagos ég: újraindul az űrverseny Oroszország és az USA között
Külföld

A határ a csillagos ég: újraindul az űrverseny Oroszország és az USA között

Moszkva — Ismét indul a két szuperhatalom űrversenye!

Fél évvel azután, hogy az amerikai űrügynökség (NASA) és a SpaceX űrkutatási magánvállalat bejelentette, Tom Cruise (58) jövő októberben az Nemzetközi Űrállomás (ISS) fedélzetén forgatja egy nagyszabású hollywoodi mozi több jelenetét, a Roszkozmosz is ringbe szállt, és ők is jövő ilyenkorra időzítik a súlytalanságban való filmezést. Az orosz Pervij csatornával karöltve kezdték meg A kihívás című tévéfilm előkészítését, és világűrre szóló castingot hirdettek – nehogy Hollywood előbb költözzön a kozmoszba, mint ők.

A Roszkoszmosz vezetője, Dmitrij Rogozin az űrhajózás népszerűsítésére használná fel a filmjüket /Fotó: MTI EPA Jurij Kocstkov  A Roszkoszmosz vezetője, Dmitrij Rogozin az űrhajózás népszerűsítésére használná fel a filmjüket /Fotó: MTI EPA Jurij Kocstkov

Egy hölgyet keresünk, akinek nemcsak a Földön kell színészkednie, a legmegerőltetőbb felkészülést is el kell szenvednie annak érdekében, hogy felmenjen az űrbe és szembenézzen a legbonyolultabb forgatási feladatokkal” – nyilatkozta a TASZSZ orosz hírügynökségnek Alekszej Trocjuk, a tervezett űrfilm producere. – Még nem készítettünk ilyen nagy igényeket támasztó filmet, ezért nemcsak színésznőt keresünk, hanem igazi szuperhőst.

Az orosz filmhez női főszereplőt keresnek, neki kellene Föld körüli pályán forgatnia /Fotó:  CHANEL Az orosz filmhez női főszereplőt keresnek, neki kellene Föld körüli pályán forgatnia /Fotó: CHANEL

Első körben harminc 25–45 éves, 110 centis mellbőséggel rendelkező hölgyet választanak, akik átérzéssel szavalják a Tatjána levele Anyeginhez című Puskin-művet. Végül az lesz a befutó, akinek átlagon felüli a műveltsége és a sportolói kvalitása, de a büntetlen előélet is feltétel, hiszen a Roszkozmosz nem titkolt célja az asztronauta hivatás népszerűsítése. A főszereplő hölggyel a rendező Klim Sipenko (37) is az ISS-re utazik.

A Nemzetközi Űrállomás a jelek szerint két szuperprodukció helyszíne is lehet a jövőben /Fotó: GettyImages A Nemzetközi Űrállomás a jelek szerint két szuperprodukció helyszíne is lehet a jövőben /Fotó: GettyImages

A tervek szerint a Pervij csatorna a válogatás minden fontos mozzanatát sugározza majd, minden bizonnyal hatalmas nézettségre számíthat az űrvalóságshow.

A hollywoodi produkcióról egyelőre annyit lehet tudni, hogy Cruise mellett a rendező Doug Liman (55) is beül a SpaceX-féle Crew Dragon űrjárműbe, egy Falcon 9-es rakéta tetejére, és összesen tíz napot töltenek majd a 405 kilométeres magasságban keringő ISS fedélzetén. A filmjük legalább 200 millió dollárba, azaz 61 milliárd forintba fog kerülni.

18 éven át versengtek

Oroszország még a pártállami Szovjetunió legfőbb része volt, amikor 1957 októberében fellőtték a Szputnyik–1 műholdat, és ezzel az Egyesült Államokkal vívott űrverseny megkezdődött. Egy hónapra rá egy kutyát, 1961 áprilisában pedig Jurij Gagarin (†34) személyében embert küldtek Föld körüli körre. Az amerikaiak az 1969-es holdra szállással vették át a vezetést. A két szuperhatalom 1975-ben hagyott fel a vetélkedéssel, közös Szojuz–Apollo programot indítottak.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: NORTHFOTO

Hasonló hírek

Már négy amerikai halottja van a brüsszeli terrornak

Edit

Johnny Deppnek már van! Világsztárok vásárolják fel az eladásra szánt görög szigeteket

Mazsi

NATO-főtitkár: dokumentumok bizonyítják az orosz katonai jelenlétet Délkelet-Ukrajnában

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!