Image default
Külföld

A halálra számít? Al Baghdadi, az Iszlám Állam vezetője megnevezte utódját

Jól ismert volt Al-Kaida tag lesz a terrorista vezér utódja, ha vele történne valami. Meg nem erősített hírek szerint Al Baghdadi megsebesült és most éppen Líbiában bujkál.

Már sokszor keltették Abu Bakr Al Baghdadi, az Iszlám Állam szellemi vezetőjének halálhírét. 2015-ben például akkor, amikor az irakiak rakétákkal támadták meg azt a konvojt, amelyben ő is utazott. A CIA pedig többször is biztosnak vélte, hogy éppen hol bujkál és mindenki azt feltételezte, hogy – ahogy más terrorista vezéreket – őt is eléri majd egy drónról vezérelt rakéta.

Egy hónappal ezelőtt már azt nyilatkozta egy volt iraki miniszter, hogy Al Baghdadi elszökött az iraki hegyekből és Líbiában bujkál. Most azonban érdekes hírt közölt az Amaq hírügynökség, amely az Iszlám Állam „félhivatalos” hírforrása. E szerint

a világ legkeresettebb terrorista vezetője megnevezte utódját Abdullah Qardash személyében. Az iraki férfi a Telafar régióból származik, amely Moszul város közelében található.

Qardash az ISIS-hez való csatlakozás előtt az Al-Kaida vallási biztosa voltés ő üdvözölte Al Baghdadit Moszulban, amikor a várost az Iszlám Állam 2014-ben elfoglalta – írta róla az Anadolu török hírügynökség.

Meg nem erősített hírek szerint Al Baghdadi azért döntött már most az utódlásáról, mert állítólag a harcokban megsebesült és romlik az egészsége (habár a legutolsó, hitelesnek tekintett áprilisi videóban ez még nem látszott) – írta a The National.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Megrázó! Meghalt a fuldokló lány, mert az apa nem akarta, hogy a vízi mentők hozzáérjenek

Edit

Lengyelország is bevezetheti a határellenőrzést

info

Ötvenéves, 25 méteres: ez lesz a Vatikán karácsonyfája

Edit