Hirmagazin.eu
Főoldal » A halálbüntetést kockáztatta a lány, aki 21 évesen szökött ki Észak-Koreából – VIDEÓ
Életmód hírek

A halálbüntetést kockáztatta a lány, aki 21 évesen szökött ki Észak-Koreából – VIDEÓ

Eunhee Park aztán valóságshow-sztár lett Dél-Koreában. Most az életéről és szökéséről mesélt.

A 26 éves Eunhee Park 2012-ben menekült el a világ legfojtogatóbb diktatúrája elől, miután többször letartóztatták. 22 évesen aztán embercsempészekhez fordult, akik kijuttatták szülővárosából, Vonszanból.

Az első állomás Kína volt, majd Laosz, Tájföld, és végül Dél-Korea, ahol egy szöuli reality tévécsatornánál tett szert hírnévre.

Eunhee sötét képet festett a rezsim fogságában élő emberek életéről, ahol nőket akár öltözködési szokásaik miatt is bebörtönözhetnek.

Körülbelül tizenöt alkalommal tartóztattak le olyasmikért, hogy mit vettem fel, vagy, hogy világosabb árnyalatúra festettem a hajamat – mesélte el Eunhee, akinek már hatalmasa rajongótábora van.

A bátor lány, aki tinédzserként veszítette el szüleit – mindkettejüket rákbetegség vitte el -, a nagyszüleivel élt, amikor elkezdte szövögetni magában a menekülésre irányuló terveket.

A halálbüntetést kockáztatta a lány, aki 21 évesen szökött ki Észak-Koreából 1

Ezután 8800 ausztrál dollárt, vagyis durván kétmillió forintot fizetett egy embercsempésznek, aki segített neki a kockázatos vállalkozásban, és csónakkal eljuttatta Kínába.

Az út többi részét gyalog tette meg Laosz és Tájföld zord hegyláncain keresztül.

„Ez volt életem legkeményebb vállalkozása” – foglalta össze megmenekülése történetét. „Szinte egyáltalán nem volt ennivalónk, és vadászott ránk a rendőrség. Iszonyatos volt, de tudtam, hogy ez a szabadság ára.”

Eunhee, elmondása szerint, Szöulban sem szabadult meg a rendőrségi megfigyelés rémétől. Úgy gondolja, a phenjani kémek továbbra is megfigyelés alatt tartották, miután már elkezdett beilleszkedni.

Egy észak-koreai menekültprogram segítségével kezdett angolul tanulni, és újratanították nekik a történelmet is, mivel odahaza, Észak-Koreában csupa hazugságot tanulnak.

Többek közt azt, hogy a koreai háborút a déliek kezdték.

A halálbüntetést kockáztatta a lány, aki 21 évesen szökött ki Észak-Koreából 2
Phenjan, városközpont (fotó: Izsák Sipos Szilárd)

Eunhee ma olyan dél-koreai tévés valóságshow-k sztárja, melyek észak-koreai menekültek életét mutatják be, az újraegyesülés elősegítése reményében.

Eunhee itt ismerte meg az olyan kényelmi cikkeket, mint az Internet vagy egy steak, minthogy a rezsim alatt ilyesmiben nem volt része, hiszen a teheneket ott farmmunkára tenyésztik, nem vágómarhának.

Ám az egykori disszidens még ma is siratja korán elveszített szüleit és magára hagyott nagyanyját, akivel utoljára három évvel ezelőtt beszélt.

Nagyi azt mondta, ne aggódjak érte. Ha én boldog vagyok, akkor ő is. Élvezzem az életet, a szabadságot

– idézte fel nagyanyja szavait. „De még mindig állandóan róla álmodom. Nagyon hiányzik.” De Eunhee azt állítja, most igazán boldog, hiszen szabadságban élhet, és megkapja a megfelelő oktatást is.

„Nagyon kíváncsi vagyok, mit hoz a jövő. Nem akarom, hogy háború legyen, de sajnos ez is benne van a pakliban.” – mesélte a lány, aki nagyon retteg a háborútól, most hogy Észak-Korea átlőtt egy rakétát Japán felett.

De a lány mindennek ellenére mégis abban reménykedik, hogy Kim Dzsongun csupán kérkedik katonai erejével.

Forrás: Szeretlek Magyarország

 

Hasonló hírek

Farsangi ízkavalkád egyenesen Olaszországból

info

Hogy tartod a lábad amikor ülsz? Rengeteg mindent elmond rólad!

Edit

Ez a nő 13 dollárért vásárolt egy gyűrűt, amit minden nap hordott! 30 év múlva kiderült a gyűrű titka!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------