Főoldal > Hírek > Életmód > Divat, szépségápolás > A gyönyörű mosoly is a szépség része
A gyönyörű mosoly is a szépség része

A gyönyörű mosoly is a szépség része

Hirdetés

Szokták mondani, hogy egy mosolyba bele lehet szeretni. Ennek okán tehát cseppet sem mindegy, hogy bátran merünk mosolyogni vagy inkább nem, mert félünk, hogy nem elég fehérek a fogaink. Mutatjuk a megoldást, hogyan kápráztathatsz el mindenkit a mosolyoddal!

 

A gyönyörű mosoly is a szépség része

 

Miért is nem fehér?

„A rendszeres és jól végrehajtott fogmosás ellenére is elszíneződhet fogazatunk. Sokan azt gondolják, hogy fogaik színe csupán genetikai adottság kérdése, pedig ez messze nem így van. A sárgásbarna színű fogkő a foglepedék elmeszesedésével alakul ki.

A fogak felszínén folyamatosan képződő – ételmaradékokból és baktériumokból álló – foglepedék viszont rendszeres és helyes fogmosással eltávolítható. A fogak színét egyébként a szabad szemmel nem látható, apró pigmentrészecskék adják, amelyek a fogzománc és az alatta lévő dentin anyagába találhatók. A fogfehérítési módszerek egy része a pigmentrészecskék elszíntelenítésén alapul.

Az életkor előrehaladtával romlik a fogak állaga és sötétedik a fogak színe, de azok az élelmiszerek, amelyekben nagy mennyiségben fordul elő mesterséges színezőanyag, szintén elváltozást okozhatnak a fogazat színezetében. Vizsgálatok bizonyítják, hogy egyes italok, például a feketekávé és a tea szintén fogelszíneződést okozhatnak, sőt gyógyszerek, illetve gyógyhatású készítmények és betegségek is elszíneződéshez vezethetnek.

A dohányzás miatt nikotinos, illetve kátrányos fogkövek képződnek, amelyek egyenes utat jelentenek a fog elszíneződéséhez. A fogakhoz tapadó lepedék és a fogkő egyébként a leggyakoribb oka a fogfelszínen történő elszíneződésnek.” – írja a hazipatika.com

A fogorvosok nem véletlenül hangsúlyozzák tehát azt, hogy mennyire fontos a fogmosás. Sokan csak arra gondolnak, hogy a fogmosás által a fogak egészségét tudjuk megóvni, pedig e mellett a fogak fehérségét is megóvhatjuk. Az évek során azonban tény, hogy a folyamatosan használat során elszíneződik és egyre sötétebb lehet. Nem kell azonban aggódnod, hiszen fogfehérítéssel ezen lehet segíteni.

Ajánlott a fogfehérítés

„Sokan megriadnak, hogy a fogfehérítés során roncsolódik a fogállományuk, mert nem tudják, hogy a kezelés során az aktív hatóanyag nem hatol a fogzománc szerkezetébe, és nem roncsolja azt. Ma már léteznek olyan fogfehérítési eljárások, amely során a fogakra helyezett gél lebomlik, és ilyenkor oxigén keletkezik, amely a ogzománc mikrobarázdáiban fejti ki hatását, és kifehéríti az elszíneződött fogakat.

Tehát a fehérítést a “reakcióképes, aktív” oxigén végzi. Ez az “okos” oxigén a fogszerkezetben nem idéz elő változást, csak az elszíneződött felületeket teszi világosabbá. Klinikai tesztek bizonyítják, hogy a kezelésnek semmilyen káros hatása nincs, nem sérül a fogíny.” – írja a hazipatika.com

Nem kell tehát aggódnunk a fogfehérítés miatt, hiszen a közhiedelemmel ellentétben manapság már úgy tudják fehéríteni a fogat, hogy annak a külső rétege nem sérül meg. Ugyanakkor, ha fogorvoshoz fordulunk ezzel, akkor javasolt megbeszélni, illetve megkérdezni, hogy ez mennyire károsíthatja a fogzománcot. Amennyiben azt válaszolja, hogy károsítja és akár nem is javasolja, akkor érdemes másik fogorvos fordulni. Mégpedig azért, mert valószínűleg az adott fogorvos nem azokkal a módszerekkel tudná elvégezni, amelyek által valóban nem sérülne a fogzománc. Ez viszont kétség kívül lehetséges már hazánkban is, szóval csak orvoson múlik!

hazipatika.com ,képek: nepszava.hu, nlcafe.hu

Forrás: delina

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: