Hirmagazin.eu
Főoldal » A gyilkosság csak a kezdet: Easttowni rejtélyek – videó
Média és szórakozás

A gyilkosság csak a kezdet: Easttowni rejtélyek – videó

Gyilkosság történt Pennsylvania állam egyik idillinek tűnő kisvárosában. A zárt közösséget érthetően felkavarja az esemény, hiszen távol a civilizáció zajától nem sok minden történik a világ eme eldugott szegletében. Az Easttowni rejtélyek című krimisorozat mindhárom HBO csatornán látható, és az HBO GO streammingszolgáltató kínálatában is elérhető.

Nem szakadnak meg a munkában az easttowni zsaruk. A hivatásos közeg élete leginkább kimerül a különféle piti ügyek felderítésében vagy inkább elsimításában, legyen az kukkolás vagy családi viszály. Mare Sheehan nyomozó azonban több egyszerű zsarunál, a kisváros Sólyomhölgye, aki azzal vívta ki a település lakóinak tiszteletét, hogy huszonöt esztendővel korábban a kosármeccsen volt egy jó dobása, amit azóta is megünnepelnek. Máshol persze nem számítana annak, de itt, ahol nem sok minden történik, igen.

Mindenki ezt olvassa most!

Kedvcsinálónak itt a sorozat beharangozója:

A gyilkosság azonban gyilkosság, holttestet találtak az egyik parkban, és a megfáradt és kiégett Mare Sheenan nyomozóra vár a feladat, hogy felgöngyölítse a szálakat, és elkapja a tettest. Tizenhárom éves volt, amikor elvesztette az egyetlen barátját, az apját, aki ugyancsak nyomozó volt. Az anyjával viszont azóta sem jön ki. Miközben Sheenan mind mélyebbre ássa magát az ügybe, egyre furcsább dolgokra bukkan, és egyre többet lát a zárt kis közösség sötét oldalából. A magánéleti konfliktusai is egyre jobban elmélyülnek, lassan darabokra hullik körülötte minden.

Jelenet az Easttowni rejtélyek cílmű sorozatból (Fotó: HBO) Jelenet az Easttowni rejtélyek cílmű sorozatból (Fotó: HBO)

Az HBO saját gyártású minisorozatát a feltörekvő forgatókönyvíró-producer, Brad Ingelsby jegyzi, Korábban olyan filmek történeteit szállította, mint A harag tüze, Éjszakai hajsza, Amerikai nő és A visszaút. Az Easttowni rejtélyek az első, de aligha az utolsó tévésorozata. Az egyedi atmoszférájú széria hideglelős utazás egy kicsi, zárt közösség baljóslatú világába, ahol elképesztő feszültségek, sötét titkok húzódnak meg a békés, nyugalmas felszín alatt. Az Emmy- (Mildred Pierce) és Oscar-díjas (A felolvasó) Kate Winslet alakította nyomozó arra keresi a választ, hogy a családi és múltbéli tragédiáink mennyire befolyásolhatják a jelenünket.

Guy Pearce és Kate Winslet (Fotó: HBO) Guy Pearce és Kate Winslet (Fotó: HBO)

Winslet alig tizenkilenc esztendősen, a Mennyei teremtmények főszerepében robbant be a filmvilágba, majd az Értelem és érzelem és különösen a Titanic után a világ a lábai előtt hevert, és a legjobb színésznők között kezdték emlegetni. Soha nem engedte magát beskatulyázni, fantasztikus pályafutását olyan különleges alkotások szegélyezik, mint az Iris – Egy csodálatos női elme, az Egy makulátlan elme örök ragyogása, az Én, Pán Péter, Az öldöklés istene és a Hegyek között.

Egyre sötétebb titkokra derül fény (Fotó: HBO) Egyre sötétebb titkokra derül fény (Fotó: HBO)

A vidéki lassúsággal csordogáló, ám az embert egyre inkább magába szippantó dráma, és a jól kidolgozott karakterek mellett a sorozat hangulatához nagyban hozzájárult, hogy a színészek a Pennsylvaniával szomszédos Deleware államban elterjedt philadelphiai akcentust, az úgynevezett Delco-akcentusban beszéltek. Érdekes módon Kate Winslet volt az, aki ragaszkodott ehhez, annak ellenére, hogy ez nehezen tanulható akcentus, de a színésznő úgy érezte, hogy a közösség bemutatása hiteles nyelvjárást igényel. A forgatás amúgy a COVID-járvány kellős közepén folyt, a színészeket és a stábot naponta tesztelték.

Szilágyi G. Gábor, blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Melyik lett minden idők legnézettebb filmje Magyarországon?

info

Durva vádak a Dal 2019-ben, ettől minden megváltozhat

Mazsi

Áll a bál az Eurovizió-eredmény miatt

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!