Hirmagazin.eu
Főoldal » A gyermek nagyija túl idős, hogy nevelje – Örökbe adnák a halálra éheztetett kislány nővérét, akár külföldre is kerülhet
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

A gyermek nagyija túl idős, hogy nevelje – Örökbe adnák a halálra éheztetett kislány nővérét, akár külföldre is kerülhet

Gyöngyös — Az egész országot megrázta a hír, hogy egy gyöngyösi házaspár halálra éheztette másfél éves kislányát, Kiarát.

Mint arról a Blikk is többször beszámolt, az apa, K. Gusztáv azt állította, hogy szinte mindig dolgozott, a felesége, Médea dolga volt ellátni a gyerekeket. Kiara azonban csontsovány volt és éhen halt 2016. május 19-én, a nővérét pedig azonnal kiemelték a családból. Az anyát jogerősen 18, az apát pedig 15 év börtönbüntetésre ítélték.

Kiara halála miatt a szülőket börtönbe küldték / Fotó: Virág Márton

– Három éve, hogy Kiara nővére nevelőszülőhöz került, eddig minden második szombaton látogathattam őt – mondta a Blikknek Irénke néni (83), a kislány nagymamája.

– Az unokám a közeli kisvárosban református iskolába jár, mellette táncolni, úszni, lovagolni tanul. Valamennyi látogatás ünnep a számunkra, alig várjuk a találkozást. Azonban hétfőn a gyámhatóság közölte, hogy többet nem látogathatom meg a kis unokámat. Erzsike, az unokám jelenlegi nevelőszülője elárulta, hogy örökbe akarják őt adni, s akár külföldre is elkerülhet. Ez azt jelenti, hogy akkor sem én, sem a fiam soha többé nem láthatjuk őt. Erről még a szüleit sem értesítették, de ha megtudják, nagyon felzaklatja majd őket. Szerintem a börtönben az tartja életben őket, hogy odakint a kislány vár rájuk. A családból senki sem támogatja, hogy az unokánkat idegen ember vegye magához.

Irénke néni pár napja írt egy kérelmet, hogy szeretné örökbe fogadni az unokáját, amit a gyámhatóság a korára hivatkozva visszavonatott vele. Ezt hallva előbb a kislány mostohabátyja, Ádám (21), majd az Aszódon gimnáziumba járó, kollégiumban lakó 17 éves mostohanővére döntött úgy, hogy magához venné a lányt.

– A fiam nagyon számít rá, ha kijön, ő neveli majd fel a kislányát. Az ügyét hamarosan tárgyalja a Kúria, remélem, azután szabadlábra is kerül – mondta Irénke néni.

Mit mond a szabály?

A törvény szerint nincs szükség annak a szülőnek a hozzájárulására, aki a szülői felügyeletet megszüntető jogerős bírósági ítélet hatálya alatt áll. Szintén nincs szükség annak a szülőnek a hozzájárulására, akinek intézeti nevelt gyermekét a gyámhatóság örökbefogadhatónak nyilvánította. Az örökbefogadó és a gyerek között legfeljebb 45 év lehet a korkülönbség, a törvény azonban lehetőséget ad a gyereknek, hogy tartsa a kapcsolatot a nagyszülővel.

blikk

Hasonló hírek

A pofátlan mindenségit: két hónap után kinyitott a legrégebbi magyar autópálya-étterem, erre rögtön jön egy fazon és mit visz el? Na, mit?..

Géza

Részletesen elmondta az anya, hogyan ölte meg lányát a szökött rab

Mazsi

Szomorú vallomás, óriásit csalódott Erdei Zsolt

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------