Hirmagazin.eu
Főoldal » A gyerekek mégis úgy fertőzhetnek, mint a felnőttek
Egészség - betegség

A gyerekek mégis úgy fertőzhetnek, mint a felnőttek

Több tanulmány szerint kis szerepük van a gyerekeknek a koronavírus terjesztésében, most azonban egy friss kutatás felülírta az eddigi vélelmeket.

A bölcsődék, óvodák, iskolák újranyitása miatt fontos kérdés, hogy a gyerekek hogyan terjesztik a koronavírust, és a témában eddig megjelent tanulmányok többsége szerint a gyerekeknek csekély szerepük van a koronavírus terjesztésében.

Korábban például a holland Nemzeti Egészségügyi Intézet (RIVM) tanulmánya, amely az ország vezető orvosi folyóiratában jelent meg, 54 családban vizsgálta a vírusfertőzés alakulását, és arra jutott, hogy a 12 éven aluli gyerekek alig terjesztik a koronavírust, amely a gyerekeket ritkábban fertőzi meg, és ha meg is fertőződnek, általában nem betegednek meg súlyosan.

Egy friss tanulmányból, amelyet a Portfolio ismertet, viszont az derül ki, hogy a gyermekek a felnőttekhez hasonlóan terjeszthetik a vírust. Svájci kutatók 23, 7 nap és 16 év közötti életkorú koronavírusos gyereket vizsgáltak meg, és a gyerekek szervezetében kettő kivételével ugyanolyan mennyiségű vírust találtak, mint koronavírusos felnőtteknél.

Annak ellenére, hogy a fertőzött gyerekek nagy arányban kisebb tüneteket mutatnak vagy tünetmentesek, őket is fertőzőnek kell tekinteni, állítják a svájci szakemberek, akik azt is elismerik, hogy több kutatásra van szükség azzal kapcsolatban, hogy milyen szerepet játszanak a gyerekek a koronavírus terjesztésében.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Mérések és orvosi tanácsadás az “érszűkületnapon” hat helyszínen

info

Amit szinte senki nem ismer: így lehet eltüntetni a visszeres lábat örökre!

Mazsi

A WHO tudományos áttörésnek tartja a dexamethasone-t

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------