Image default
Belföldi hírek

A Gundel ügyvezetője megszólalt a menzabotrányról

A Gundel ügyvezetője egy interjú során szólalt meg az országot foglalkoztató menzaüggyel kapcsolatban.

Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője a 24.hu-nak adott interjút a Karmelita menzával kapcsolatban, amelyet, mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a neves étterem üzemeltet majd.

Mint elmondta, minden negatív reakció ellenére újra pályáznának, ha arról lenne szó, hiszen ez számukra egy nagy megbízás, amelynek fő elemét nem a menza, mint inkább a catering alkotja. Persze, azzal is folyik be számukra valamennyi profit, bár pontos összegről nem nyilatkozott.

A menza önmagában is enyhén nyereséges lenne, de ha csak a menzára kerestek volna szolgáltatót, valószínűleg nem pályáztunk volna” –mondta.

Itt természetesen felmerül a kérdés, hogy akkor mi indokolja a neves étteremhez képest mégis töredék árakat. Knoll elmondta, nem volt meghatározva, mennyibe kell kerülniük a fogásoknak, saját döntés alapján árazták meg az étkeket.

„Az én döntésem volt, hogy milyen árakon üzemeltetjük a menzát, de a döntésben szerepet játszott, hogy az ott dolgozók korábban milyen árakon ettek” – válaszolta.

A lényegi eltérést az eddig ismert adagmennyiségeken kívül többek közt az alapanyagok minőségével és az ételek elkészítésének igényességével indokolja.Példának felhozta, hogy a városligeti étteremben prémium biocsirke kerül az asztalra, míg a menzán egyszerű kotlós.

Most a Gundelben ülünk, gyönyörű környezetben, ahol felszolgálók szolgálnak ki, illetve Zsolnay készlettel terítünk. Az ételek tálalására nagyon sok idő és energia megy el. A Karmelita pedig egy önkiszolgáló étterem” – folytatta Knoll a díjszabással kapcsolatos különbségek magyarázatát, hozzátéve: a menzán hasonló receptek alapján főznek majd, a tenderkiírásnak megfelelően leginkább magyaros ételeket, főleg hazai termékekből.

Az ügyvezető megszólalt magáról a botrányról is, bevallása szerint meglepődött a hatalmas indulatok láttán. Sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ezeket főleg a személyzeten vezették le: „Nem a Gundel étterem szenvedett, hanem az emberek, akiknek fel kellett venniük a telefont, vagy szembesülni a több ezer gyűlölködő üzenettel és kommenttel. Nem tudom, el tudja-e képzelni, hogy fiatal, huszonéves telefonos operátorként fogadja a hívásokat, és emberek fröcsögve szidalmazzák, személyében sértegetik”.

A férfi megjegyezte az interjúban, hogy a történtek ellenére nem lát lényeges változást a vendégeik számában. Büszkék eddigi sikereikre, szeretnék, ha megőriznék, sőt, növelni tudnák eddigi hírnevüket.

Forrás: Blikk.hu

Fotó:RAS-archívum

Hasonló hírek

Az ingyen tüzelőt meg kell kapniuk a rászorulóknak február 15-ig

info

BKK: forgalomkorlátozások lesznek hétfőtől a fővárosban

Edit

Átadták Budapest eddigi legnagyobb közösségi kertjét

info