Hirmagazin.eu
Főoldal » A Gundel ügyvezetője megszólalt a menzabotrányról
Belföldi hírek

A Gundel ügyvezetője megszólalt a menzabotrányról

A Gundel ügyvezetője egy interjú során szólalt meg az országot foglalkoztató menzaüggyel kapcsolatban.

Peter Knoll, a Gundel ügyvezetője a 24.hu-nak adott interjút a Karmelita menzával kapcsolatban, amelyet, mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a neves étterem üzemeltet majd.

Mint elmondta, minden negatív reakció ellenére újra pályáznának, ha arról lenne szó, hiszen ez számukra egy nagy megbízás, amelynek fő elemét nem a menza, mint inkább a catering alkotja. Persze, azzal is folyik be számukra valamennyi profit, bár pontos összegről nem nyilatkozott.

A menza önmagában is enyhén nyereséges lenne, de ha csak a menzára kerestek volna szolgáltatót, valószínűleg nem pályáztunk volna” –mondta.

Itt természetesen felmerül a kérdés, hogy akkor mi indokolja a neves étteremhez képest mégis töredék árakat. Knoll elmondta, nem volt meghatározva, mennyibe kell kerülniük a fogásoknak, saját döntés alapján árazták meg az étkeket.

„Az én döntésem volt, hogy milyen árakon üzemeltetjük a menzát, de a döntésben szerepet játszott, hogy az ott dolgozók korábban milyen árakon ettek” – válaszolta.

A lényegi eltérést az eddig ismert adagmennyiségeken kívül többek közt az alapanyagok minőségével és az ételek elkészítésének igényességével indokolja.Példának felhozta, hogy a városligeti étteremben prémium biocsirke kerül az asztalra, míg a menzán egyszerű kotlós.

Most a Gundelben ülünk, gyönyörű környezetben, ahol felszolgálók szolgálnak ki, illetve Zsolnay készlettel terítünk. Az ételek tálalására nagyon sok idő és energia megy el. A Karmelita pedig egy önkiszolgáló étterem” – folytatta Knoll a díjszabással kapcsolatos különbségek magyarázatát, hozzátéve: a menzán hasonló receptek alapján főznek majd, a tenderkiírásnak megfelelően leginkább magyaros ételeket, főleg hazai termékekből.

Az ügyvezető megszólalt magáról a botrányról is, bevallása szerint meglepődött a hatalmas indulatok láttán. Sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy ezeket főleg a személyzeten vezették le: „Nem a Gundel étterem szenvedett, hanem az emberek, akiknek fel kellett venniük a telefont, vagy szembesülni a több ezer gyűlölködő üzenettel és kommenttel. Nem tudom, el tudja-e képzelni, hogy fiatal, huszonéves telefonos operátorként fogadja a hívásokat, és emberek fröcsögve szidalmazzák, személyében sértegetik”.

A férfi megjegyezte az interjúban, hogy a történtek ellenére nem lát lényeges változást a vendégeik számában. Büszkék eddigi sikereikre, szeretnék, ha megőriznék, sőt, növelni tudnák eddigi hírnevüket.

Forrás: Blikk.hu

Fotó:RAS-archívum

Hasonló hírek

“Öld a Lime-ot”!

Géza

Nyílt levélben válaszolt Verhofstadtnak Kovács Zoltán

Géza

Nógrádi György: Rekordszámú illegális bevándorló tart Európa felé!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!