Hirmagazin.eu
Belföldi hírek

A Greenpeace Ausztria is az Európai Bizottsághoz fordult a Fertő-tavi környezetrombolás miatt

Panaszt nyújtott be az Európai Bizottsághoz az Ökobüro által képviselt Greenpeace Ausztria a Fertő-tavi beruházással kapcsolatban.

Hiába kérték ugyanis, a magyar hatóságok nem engedték, hogy osztrák szakértők is részt vegyenek a beruházás környezeti hatásvizsgálatában, ezzell pedig a magyar kormány kétségkívül uniós jogot sértett – adta hírül a környezetvédelmi civil szervezet magyar szekciója. A tó magyar oldalán, Fertőrákoson zajló építkezés csupán egy kilométerre van az osztrák határtól, így egyértelmű, hogy a környezeti hatások mindkét országban érzékelhetők lesznek. Mind az osztrák, mind a magyar Greenpeace a beruházás azonnali leállítását követeli.

A magyar természetvédők egyébként már hónapokkal ezelőtt panaszt tettek a projekt miatt az Európai Bizottságnál, és folyamatban van több milliárd forintos természetpusztító projekt miatt az uniós kötelezettségszegési eljárások „előszobáját” jelentő, annak elkerülését célzó egyeztetési folyamat az Európai Bizottság előtt. Ebben a folyamatban az érintett fél lehetőséget kap arra, hogy tisztázza a felmerült problémákat, ám az építkezés ettől még nem áll le.

A Fertő-tavi projekt engedélyezését a Greenpeace Magyarország áprilisban bíróságon támadta meg, nyár végén pedig a bécsi magyar nagykövetség előtt tüntettek a gigaberuházás ellen.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Greenpeace

Hasonló hírek

Nógrádi: Kő kövön nem marad Európában, ha elindul a családegyesítés

Edit

Utcákat öntött el a hirtelen lezúduló eső

Edit

Hatalmas show-val nyitottuk meg a budapesti vizes vb-t

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------