Image default
Külföld

A görög rendőrség egy 27 éves krétai férfit vádol az amerikai tudós megölésével

Egy 27 éves krétai görög férfit vádolnak a szigeten két hete eltűnt és egy hete holtan talált 60 éves amerikai biológusnő megölésével

– közölte a krétai rendőrség kedden egy Hanía kikötővárosban tartott sajtótájékoztatón.

A hétfőn letartóztatott gyanúsított, akinek nevét nem fedték fel, kihallgatása során bevallotta Suzanne Eaton megölését, és még a keddi napon bíróság elé állítják. Az áldozat holttestén szexuális támadás nyomait találták meg – közölte a sajtótájékoztatót tartó vezető beosztású rendőrtiszt, Konsztantinosz Lagudakisz.

Lagudakisz elmondta, hogy mielőtt a gyanúsított megölte, kétszer elütötte autójával az asszonyt, akit sebesülten megerőszakolt. Az áldozat holttestét egy nagyszabású keresés eredményeként július 8-án, Hanía kikötővárosban, egy használaton kívüli katonai bunkerben találták meg, amelyet a nácik fegyver- és lőszerraktárként használtak a második világháborúban.

Gumiabroncsnyomok és térfigyelő kamerák segítettek

A rejtélyes eltűnési és gyilkossági ügy felgöngyölítésének fontos eleme volt a rendőrtiszt szerint, hogy friss gumiabroncsnyomokat találtak a valaha bunkerként használt mesterséges barlangok bejáratánál. Ebből és a holttest fekvéséből állapították meg, hogy az áldozatot máshonnan vitték a barlangba. Segítettek a tettes megtalálásában egy térfigyelő kamera felvételei és a mobiltelefon-használati adatok is. Egyelőre vizsgálják, hogy Eatont a tettes fojtotta-e meg, vagy abba halt bele, hogy eltört bordái miatt nem tudott lélegezni.

Mentálisan zavart tettes

Görög hírportálok előzőleg rendőrségi forrásokra hivatkozva arról cikkeztek, hogy a tettes, egy kétgyermekes családapa bevallotta, hogy kukkoló, és nem bírt ellenállni nemi gerjedelmének, amikor meglátta az asszonyt, és hogy a férfit mentálisan zavartnak ismerik a környezetében.

A Németországban élő tudós egy szakmai találkozón vett részt Kolimvári tengerparti városkában, nem messze Haníától. Eltűnésének napján a sportos életmódú asszony futni ment. Zsákvászonba bugyolált holttestét 10 kilométerre találták meg attól a helytől, ahol utoljára látták július 2-án.

Suzanne Eaton a drezdai Max Planck Molekuláris Sejtbiológiai és Genetikai Intézetben vezetett egy kutatócsoportot. Az intézet közleménye szerint Eaton szakterülete egyik vezető kutatója volt, megszállott futó és feketeöves taekwondós.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Atommal pusztítana az Iszlám Állam?

info

Újabb részletek: jogosítvány nélkül vezetett a halállimuzin sofőrje, az utasok szörnyethaltak

Géza

Jöhetnek a harmadik nem öltözői Németországban

Géza