Főoldal » A Google végleg búcsút intett a Flash-nek
Technika, kommunikáció

A Google végleg búcsút intett a Flash-nek

A Flash-támogatás megvonásának utolsó lépéseként a Google a hivatalos blogban tegnap bejelentette, hogy az év végéig a keresőben is leállítják a Flash támogatását.

A Microsoft és a Mozilla böngészőihez hasonlóan a Chrome 76-os verziójától kezdve a Google-nál is alapértelmezésben le van már tiltva a Flash, de hamarosan az indexelés is megszűnik.

Dong-Hwi Lee fejlesztési menedzser blogbejegyzésében elismerően szól a Flash technológiáról, mely a statikus webre adott válaszként jelentősen bővítette a fejlesztők lehetőségeit és új élményeket hozott a felhasználók számára – pl. még 2013 második félévében is 500 milliószor telepítették a lejátszáshoz szükséges Flash futtató környezetet, rengeteg játékot írtak rá.

A változás eredményeképp a Google keresője az olyan oldalaknál, melyeknél Flash-tartalmat talál, azt figyelmen kívül hagyja, valamint nem indexeli tovább a standalone SWF fájlokat. Az ígéret szerint a legtöbb felhasználó és weboldal-üzemeltető gyakorlatilag semmit sem fog ebből észrevenni.

itcafe

Hasonló hírek

Trükk: elég csak mondani és a mobilja leírja

info

Tedd ezt a készüléket a füledbe és azonnal lefordítja amit idegennyelven mondanak!

Edit

A Sony viselhető légkondicionálót mutatott be – videó

Géza