Főoldal » A Google Maps segítségével tervez támadásokat az ISIS és az Al-Kaida
Kiemelt külföldi hírek

A Google Maps segítségével tervez támadásokat az ISIS és az Al-Kaida

Az Al-Kaida terrorszervezet egy olyan új információt tett közzé, amelyen a Google Maps térképét használják közel-keleti célpontok elleni terrortámadások megtervezéséhez.

Az információt az Al-Kaida jemeni szárnya tette közzé és a Washington Free Beacon amerikai laphoz is eljuttattak belőle részleteket.

A lap által közzétett képen az látszik, hogy a terrorista egy tabletet és a Google térképes alkalmazását használva keres valamit (valószínű, a lehetséges terrortámadási célpontokat).

Az információkban hivatkoznak egy egykori guantanamói rabra is, Ibrahim Al-Qusire. A szudáni származású terrorista 2012-ben tért vissza az Al-Kaidához, miután 10 évig a börtönben raboskodott.

youtube.com
2001. szeptember 11-ét követően a Bush-adminisztráció egy börtönt hozott létre a Guantanamo-öbölben levő amerikai katonai bázison, ahol terrorgyanús személyeket tartottak fogva. Azért hozták létre a fogolytábort itt, mivel az kubai terület és így nem érvényesek az amerikai törvények.

Al-Qusi az Al_kaidának arról beszélt, hogy az Egyesült Arab Emírségek az USA szövetségese és háborút folytatnak az iszlám ellen, emiatt terrortámadások szervezésére van szükség az ország ellen.

Al-Qusia információja annyira pontos, hogy elmondja a terroristák kiképzését, a támadások tervezését és az akciók kivitelezését. A bemutatott akciók között látható a biztonsági erők (katonák, rendőrök, rendfenntartók) elleni támadások módszertana, ellenőrzőpontok elleni támadások, katonai bázis elleni akciók, valamint a mártírrá válás is.

Katonai elemzők arra figyelmeztetnek, hogy az Al-Kaida és az ISIS megerősödőben van Afrikában, miután a szervezetek egyre jobban szorulnak ki Ázsiából és a Közel-Keletről. Szakértők szerint a két szervezet főként az európai és amerikai kötődésű csoportokat, személyeket támadja a kontinens északi, keleti és nyugati felén.

Forrás: 888.hu, independete-uk.com

 

Hasonló hírek

Balos politikusok új nürnbergi perben ítélnének el mindenkit akik nem hajlandók menekülteket befogadni (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Jean-Claude Juncker: “nem vagyok részeg” (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Gyökeres változásokkal egy globális élelmiszer-kereskedelemért, amely a táplálkozás javát szolgálja

Géza