Divat, szépségápolás

A gélmanikűr veszélyei! Szánj rá egy percet és olvasd el ezt a cikket! Erről neked is tudnod kell!

A gélmanikűr veszélyei! Szánj rá egy percet és olvasd el ezt a cikket! Erről neked is tudnod kell!

A gélmanikűrről biztosan mindenki hallott már, és a nők nagy része ki is próbálta életében legalább egyszer. Viszonylag könnyű vele bánni, mutatós, és tartós is egyben, hiszen 2-3 hétig is szépen megmarad. Azonban a manikűr eltávolítása után a köröm elég rossz állapotba kerül, érdemes megfontolni, hogy mennyire ragaszkodunk a gélmanikűr használatához.

Ha valaki egyszer-kétszer kipróbálta, akkor jó eséllyel rá tud szokni, hiszen sokkal szebb lesz, mint a természetes körme. Maga a gélmanikűr nem annyira káros, hanem inkább a UV-sugárzás sokszoros használata teszi tönkre a körmöket.

Szakértők szerint miután kétszer egymás után használtunk gélmanikűrt, tartsunk egy 3 hónapos szünetet a következő alkalomig.

Nem csupán ez az egyetlen káros hatása a gélmanikűrözésnek. Az erős UV-sugárzás a bőr egészségét is befolyásolja, éppen ezért ajánlott egy speciális kesztyű alkalmazása, mely a kézfej nagy részét takarja, főleg, ha valakinek anyajegyei vannak.

A köröm legalább 3-5 rétegből áll, ha gélmanikűrrel fedjük be, akkor nem tud lélegezni, nem jut elég oxigénhez.

A géllakk eltávolításához egy speciális oldószert, vagy reszelőt használnak. Nem túl könnyű eltávolítani, és ilyenkor még a körömágy, a köröm körüli bőr szövete is megsérül.

Ha rendszeresen használunk géllakkot, és nem tudjuk tartani a 3 hónapos szünetet, akkor mindenképp figyeljünk oda étkezésünkre. Fogyasszunk több halat, tojást, vasban, cinkben, és C-vitaminban gazdag élelmiszereket.

Ha úgy döntöttünk, hogy műmanikűr mentes időszakot tartunk, vágjuk rövidre a körmeinket, és az első 2-3 hétben mindenképp végezzük védőkesztyűben a házimunkát, mosogatást.

Sőt, bekenhetjük egy proteinben gazdag, színtelen védőlakkal is a körmünk.

Forrás: tudasfaja.com

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

A nő egy bőrtáskát akart venni – de mikor kinyitja rájön a véres igazságra – VIDEÓ

Mazsi

Manikűr 2015: ez lesz az egyik legnagyobb trend

info

Tudod miért jó, ha a sört tojással kevered? Most figyelj!

Mazsi