Hirmagazin.eu
Főoldal » A francia titkosszolgálat Damaszkuszhoz közeledik
Tudástár - minden érdekesség

A francia titkosszolgálat Damaszkuszhoz közeledik

A párizsi merényletek után a francia titkosszolgálat lépéseket fontolgat Damaszkusz felé, hogy visszaállítsa a két ország közötti informális kapcsolatot.

francia titkosszolgálat

Az Iszlám Állam párizsi mészárlása után, a francia vezetés talán rájött arra, hogy a modernkori terrorizmus ellen eredménytelenül lehet harcolni ha, nincs együttműködés a damaszkuszi vezetéssel.

Egy neve elhallgatását kérő libanoni tisztviselő szerint a francia titkosszolgálat utasította a Bejrútban lévő ügynökeit, hogy vegyék fel a kapcsolatot a damaszkuszi kormánnyal, hogy előkészítsék a diplomáciai kapcsolatok helyreállítását, és a két ország együttműködését a terrorizmus ellen illetve, az információk megosztását a titkosszolgálatok között az Európában és a Közel-Keleten tevékenykedő terroristákról.

Korábban Bashar Al-Assad szíriai elnök a párizsi merénylet után részvétét nyilvánította a hozzátartozóknak, és felajánlotta az országa segítségét a tettesek felderítésében.

Assad a terroristák ellen közös harcért és az információk átadásáért azt kérte cserébe, hogy Párizs hangnemében finomítson a Damaszkuszhoz kötődő nyilatkozataiban.

A szíriai titkosszolgálatok (közel egy tucat van) és a hadsereg rengeteg anyagot, információt gyűjtött össze az évek során, a Közel-Keleten működő terrorszervezetekről és azoknak az európai sejtjeiről.

A szeptember végén kezdődő orosz légitámadások az Iszlám Állam és a Nuszra Front ellen azért érnek el eredményeket és végződik egy-egy akció sikerrel, mert Moszkva Washingtonnal ellentétben együttműködik Damaszkusszal.

A francia titkosszolgálat azon lesz, hogy a háttérben konszolidálja a két ország viszonyát és politikai álláspontokat is közelebb hozza a felek között.

A libanoni tisztviselő szerint nem véletlen, hogy a bejrúti francia ügynökök aktivizálták magukat, és információ csatornákat próbálnak kiépíteni a szírekkel, hiszen a nyár folyamán a szíriai biztonságiak kiszivárogtattak egy anyagot, amiben a szíriai hírszerzés Párizst jelöli meg fő célpontjának a Szíriából napi szinten 100-150 menekült köntösbe burkolódzott terroristának.

Az Iszlám Állam lehetséges európai célpontjait összefoglaló anyagban Top 10 helyen végzett Budapest és Belgrád is. Az előbbi a magyar kormány határozott menekült politikája és határzára miatt, az utóbbinak a Jugoszláviai háborúban betöltött szerepe miatt válhat az Iszlám Állam célpontjává.

Forrás: Orientalista.hu – Sinoda

Hasonló hírek

Hátborzongatóan világító valami jelent meg az égen! + VIDEÓ!

Mazsi

Egy Magyar srác milliókat keres Kanadában ezekkel a régiségekkel.

Mazsi

Meteorok közé rejtőzve lépett a Föld légkörébe egy ismeretlen tárgy

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------