Image default
Külföld

A francia parlament képviselői tárgyalnának Aszaddal

A francia parlament több képviselője tárgyalásokat egyeztetne Szíria elnökével, Bassár el Aszaddal, hogy végre rendeződjön a szíriai helyzet – írja a RIA Novosztyi Jacques Miyarra, a francia országgyűlés külügyi bizottságának tagjára hivatkozva.

A francia parlament több képviselője tárgyalásokat egyeztetne Szíria elnökével, Bassár el Aszaddal, hogy végre rendeződjön a szíriai helyzet – írja a RIA Novosztyi Jacques Miyarra, a francia országgyűlés külügyi bizottságának tagjára hivatkozva. Elmondása szerint lehetetlen lenne, hogy Hollande és Aszad elnök találkozzon úgy mint, nemrég az orosz és szír elnök. „A francia parlamentben sok olyan képviselő van, akik szeretnék, hogy Franciaország a tények valóságos állását is lássák és tárgyalásokat kezdeményezzünk Aszad hatalmon lévő kormányával” – mondta a francia politikus. Szavai szerint minden egyes oldalra szükség van, hogy megoldódjon a szíriai helyzet. Úgy gondolja, hogy a régióban lévő néhány országoknak be kellene fejezni az Al-Nuszra és az Iszlám Állam felfegyverzését. Miyar nyilatkozata szerint Oroszország mindig a politikai megoldás szükségességéről beszélt, és Aszad moszkvai látogatása is hozzájárul ehhez. „Ez az egész nem jelenti azt, hogy a damaszkuszi rezsim örökké megmarad. Egyértelmű, hogy a dolgok megváltozhatnak. Szerintem ez a látogatás is jelenti a politikai megoldás szükségességét és ezért gondolom azt, hogy ez egy jó dolog” – mondta a francia politikus.

Elmondása szerint lehetetlen lenne, hogy Hollande és Aszad elnök találkozzon úgy mint, nemrég az orosz és szír elnök. „A francia parlamentben sok olyan képviselő van, akik szeretnék, hogy Franciaország a tények valóságos állását is lássák és tárgyalásokat kezdeményezzünk Aszad hatalmon lévő kormányával” – mondta a francia politikus.

Szavai szerint minden egyes oldalra szükség van, hogy megoldódjon a szíriai helyzet. Úgy gondolja, hogy a régióban lévő néhány országoknak be kellene fejezni az Al-Nuszra és az Iszlám Állam felfegyverzését. Miyar nyilatkozata szerint Oroszország mindig a politikai megoldás szükségességéről beszélt, és Aszad moszkvai látogatása is hozzájárul ehhez.

„Ez az egész nem jelenti azt, hogy a damaszkuszi rezsim örökké megmarad. Egyértelmű, hogy a dolgok megváltozhatnak. Szerintem ez a látogatás is jelenti a politikai megoldás szükségességét és ezért gondolom azt, hogy ez egy jó dolog” – mondta a francia politikus.

Forrás: kárpáthír

Hasonló hírek

Az iszlám Rambója halomra ölte az ISIS katonáit! – VIDEÓK

Mazsi

Twitteren élcelődött a görög miniszterelnök török kollégájával

Edit

Olasz politikusnő mondta ki az igazságot Európa népességcseréjéről – aki ezt tagadja, az bűnrészes – állítja

Géza