Hirmagazin.eu
Főoldal » A fővárosiak szeretnék, ha teljessé válhatna a Liget
Gazdaság

A fővárosiak szeretnék, ha teljessé válhatna a Liget

Az Inspira friss, ezer fős reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a megkérdezetteknek az Új Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza tervei tetszenek a legjobban.

A Városliget átfogó megújítására vonatkozó konkrét tervek ismeretében a fővárosiak több mint kétharmada támogatja a Liget Budapest Projektet, 75%-uk szerint a fejlesztések erősítik Budapest családbarát kínálatát – derül ki az Inspira Research Group közvéleménykutatásából, melyet sajtóközleményben kapott meg lapunk.

A Liget majdani kész állapotában.

 

A Városliget Zrt. megbízásából elkészült kutatás adatait személyes interjúk során rögzítették egy ezer fős, reprezentatív fővárosi mintán, ahol a megkérdezettek a Liget Budapest terveinek megismerése után alkottak véleményt. A felmérés egyik legfontosabb megállapítása, hogy a tervek ismeretében a megkérdezett fővárosiak 70 százaléka támogatja a Liget Budapest Projektet, a fejlesztések elfogadottsága pedig

a fiatalok, családosok és a parkot övező belvárosi kerületekben kimagasló.

 

Az Új Nemzeti Galéria

A felmérésből az is kiderült: a válaszadók 76 százaléka szerint fontos, hogy új, korszerű kulturális intézmények is kerüljenek a Ligetbe oly módon, hogy közben a Liget zöldfelületeit is növelik és megújítják, az új épületeket pedig kizárólag lebontott épületek vagy parkolók helyén építik fel. Számos jelenleg is zajló beruházás barnamezős projektként valósul meg a több nemzetközi díjjal is elismert Liget Projektben.

 

A Magyar Innováció Háza

„A közvélemény-kutatás eredménye jelzi, hogy a budapestiek döntő többsége támogatja, hogy a Liget Budapest Projekttel az a századfordulós, pezsgő, polgári hangulat térhessen vissza a parkba, amikor a Városliget egyet jelentett a minőségi kikapcsolódással, belsejében pedig tökéletes harmóniát alkotott a természet és az intézmények. Épp ezért újítjuk meg a Liget karakterét adó épületeket – Szépművészeti MúzeumMillennium Háza –, és emellett lepusztult s már lebontott régi épületek vagy lebetonozott parkolók helyén új, kortárs épületeket is létrehozunk, melyekben olyan fontos nemzeti gyűjteményeink kapnak majd helyet, mint a Néprajzi Múzeum, az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Zene Háza és a Magyar Innováció Háza.” – fejtette ki Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A már átadott Millennium Háza (Bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

Ahogy erről a magyarepitok.hu-n korábban többször is beszámoltunk, a Szépművészeti Múzeum látványos munkálatait a Magyar Építő Zrt. kivitelezte, a Millennium Háza műemléki restaurációját pedig az Épkar Zrt. végezte el. A Magyar Építő Zrt. a Magyar Zene Házán és a Néprajzi Múzeumon is dolgozik, az utóbbi projektben a ZÁÉV Zrt.-vel közösen. A múzeum mélyépítési munkáit a Market Építő Zrt. és a Bohn Mélyépítő Kft. végezte el. A Főber Zrt. és az Óbuda-Újlak Zrt. konzorciuma az alábbi projektekben vesz részt a Ligetben: Magyar Zene Háza, Nemzeti Galéria, Néprajzi Múzeum, OMRRK, Liget Park.

A Szépművészeti Múzeum Román-csarnoka (bernát Benjámin/magyarepitok.hu)

A  Liget Budapest Projekt alapvető célkitűzése, hogy a zöldfelületek nagyságát a Városligeten belül, a feleslegesen lebetonozott területek feltörésével

a mostani 60 százalékról 65 százalékra növelje, és ezzel együtt valósítsa meg a már több mint száz éve itt lévő számos épület felújítását és az új kulturális intézmények létrehozását.

 

Az épülő Magyar Zene Háza (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

 

Az új épületek közül a két legnépszerűbb a Magyar Innováció Háza és az Új Nemzeti Galéria, amely a fővárosiak 81 illetve 72 százalékának nyerte el a tetszését. Az egykori Közlekedési Múzeum torzójának helyére, valamint a lebontott Petőfi Csarnok területére tervezett új épületek a fiatalok és fiatal középkorúak, a belvárosiak, illetve a nagycsaládosok körében kiugróan népszerűek.

A tájba illeszkedő Néprajzi Múzeum látványterve
magyarepitok, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Devizapiac – Vegyesen alakult a forint árfolyama

info

A magyarok több mint 70 százaléka vásárol karácsonyi ajándékokat az interneten.

info

Kazánt kell vennie? Most tegye meg, mert nemsokára könnyen a jelenlegi ár dupláját fizetheti érte!

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------