Hirmagazin.eu
Főoldal » A főváros húzza magával az agglomerációt
Gazdaság

A főváros húzza magával az agglomerációt

Budapest vonzáskörzetében és a nyugati országrészben virágzik legjobban az ingatlanpiac, a fák azonban nem nőnek az égig, néhány éven belül fokozatosan lassulhat a piac bővülése – derül ki egy elemzésből.

Minden olyan városban árnövekedés tapasztalható az ingatlanpiacon, ahol van munkalehetőség a nagyobb gyáraknak, ipari parkoknak köszönhetően és az úgynevezett egyetemi városokban. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa arról beszélt, hogy főként

a nyugati országrészben, ahol sok a munka- vagy tanulási lehetőség, nagy a beköltözők száma, jelentősen megnőtt az érdeklődés a lakóingatlanok iránt.

„Ausztriába járnak át az emberek dolgozni, de a határ mentén, Magyarországon szállnak meg olcsón. Ezeken a településeken már szinte lehetetlen ingatlant találni” – számolt be tapasztalatairól a szakértő. Mint mondta, a befektetői réteghez tartozó vásárlók racionálisan terveznek, ezért bizonyos összegnél többet nem adnak egy ingatlanért. Ők Budapesten vagy annak környékén keresnek olyan vételt, amelynek jó lehet a megtérülése.

Gadanecz Zoltán úgy fogalmazott,

a főváros egyre jobban húzza magával az agglomerációt. Maglódon, Dunakeszin, Törökbálinton vagy épp Érd térségében egyre több az építkezés, sorra költöznek ide az emberek.

„Mindenféle ingatlanra van vevőközönség, és az egyébként másodlagos piacnak számító ikerházak és családi házak is felkapottá váltak. Budapesten ezek szinte elérhetetlen áron kaphatók, így az emberek inkább utaznak fél órával többet, hogy azt a környezetet kapják, amit ideálisnak tartanak a családjuknak. A fák viszont nem nőnek az égig, ez a folyamat meg fog állni, és megindul a visszaáramlás, igaz, ez még legalább 6-7 év” – mondta a szakértő.

Kiemelte, egyre jellemzőbb, hogy olyanok is belevágnak építőipari vállalkozásba, akik nem értenek hozzá. Ilyenkor általában nem az épület minőségével van a gond, hanem a dokumentációval és a jogi ügyletekkel, ezért gyakran viták keletkeznek. A szakértő ebben is a piac tisztulását várja.

Nyitókép: Pixabay
Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Globális kihívás a gyorsan változó adózási környezet

Géza

Előadóművész EU-országból: hogyan adózik, milyen igazolások kellenek?

Géza

Már saját erőből növekszik a magyar gazdaság

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------