Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

A Forma-1 továbbra is vonzza a feketézőket

hirmagazin_2015-08-13_083459

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tapasztalatai szerint a Budapest belvárosi vendéglátóhelyek gyakrabban adnak nyugtát, mint egy évvel korábban, de a Forma-1 Magyar Nagydíj továbbra is vonzza a feketézőket.
A NAV szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az adó- és pénzügyőrök “a turista szemével” vizsgálódtak éjjel-nappal a fővárosban. Vizsgálták a személyszállítást, a szállásokat, az vendéglátó- és a szórakozóhelyeket is.
A NAV azt írta: az interneten személyszállítási szolgáltatást kínálókat vizsgáló adóellenőrök és pénzügyőrök hívására több alkalommal “fehér rendszámos” autó állt elő. Nyugtát a vizsgált esetek több mint harmadában nem kaptak, és volt olyan sofőr, aki még adószámmal sem rendelkezett – tették hozzá.
Közölték: a riksás szállítók közül valamennyi ellenőrzött feketén nyújtotta szolgáltatásait.
A NAV szerint pozitív tendencia volt tapasztalható a Hungaroringhez közeli szállásadók körében. Míg tavaly többüket megbírságolta a hivatal, mert nem rendelkeztek online pénztárgéppel, illetve nem adtak bizonylatot a bevételről, addig az ismételt ellenőrzésekkor idén már szabályos gépi nyugtát kaptak a revizorok – összegezték a tapasztalatokat.
Mint írták, vannak még nyilvántartási hiányosságok, de érzékelhetően javult az éttermek, kávézók és romkocsmák nyugtaadási fegyelme.
A NAV közleménye szerint a mogyoródi pálya környéke továbbra sem mutat kedvező képet. Kifejtették: az árusok gyakran kitelepülési engedély vagy adószám hiányában végeztek értékesítést, így ritka volt a nyugtaadás. Több esetben sérültek a jövedéki termékekre vonatkozó előírások, és a pénzügyőrök hamis termékekre is bukkantak. Emiatt alkoholterméket, baseballsapkákat, prémiumkategóriásnak tűnő mobiltelefonokat és parfümöket foglaltak le – ismertették.

Forrás: mixonline; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Egy gondnok tartja rettegésben egy kőbányai panel lakóit

Géza

Gázolt a HÉV

Géza

Országos összesítő

Géza