Főoldal > Hírek > Főhírek > Gazdaság > A Ford 2,9 millió eurót fordít az idén oktatási programjára
Ford 2,9 millió eurót fordít az idén oktatási programjára

A Ford 2,9 millió eurót fordít az idén oktatási programjára

Hirdetés

Forrás: MTI

 A Ford Motor Company 2016-ban újabb 2,9 millió eurót invesztál ingyenes autóvezető-képző programjába, hogy további 7000 európai fiatal autós tudását tökéletesítse – közölte az autógyártó cég az MTI-vel.

 

Ford 2,9 millió eurót fordít az idén oktatási programjára

 

Ezzel az összeggel együtt 2013 óta összesen 9,6 millió eurót fordítanak a Ford Driving Skills for Life (DSFL) programra.

A Ford 11 évvel ezelőtt indította el programját az Amerikai Egyesült Államokban, ahol annak segítségével azóta több mint 650 000 ember tanulhatta meg a biztonságos közlekedést. Az autógyártó a DSFL-t utóbb kiterjesztette Európára, ezen a piacon ugyanis a program által megcélzott 18-24 éves korosztály halálozási statisztikáiban első helyen áll az autóbaleset.

A vállalat közleményében ismerteti: a Ford Európában eddig 13 ezer 500 fiatal autóvezetőt tanított meg a veszélyhelyzetek felismerésére, a jármű kezelésére, a helyes sebesség és követési távolság megválasztására.

A vállalat az idén már 13 országra terjeszti ki a programot, közöttük Finnországra és Lengyelországra, miközben folytatja a belga, dán, francia, német, olasz, holland román, orosz, spanyol, török és brit fiatalok oktatását. A képzésben így további 7000 autós vehet részt. A tervek szerint a DSFL program 2017-ben lesz elérhető a magyar fiatal autóvezetők számára.

Az oktatás keretében megismertetik a fiatalokkal a közösségi média használatának zavaró hatásait, például a vezetés közbeni szelfizés problémáit, bemutatják az ittas, illetve kábítószeres állapotban vezetés veszélyeit is.

 

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: