Image default
Belföldi hírek

A főpolgármester fogadta Soros György által finanszírozott “A Város Mindenkiért” csoport képviselőjét a Városházán – (az Origo cikke alapján)

A főpolgármester hétfőn fogadta a bevándorláspárti milliárdos egyik szervezetének képviselőjét a Városházán.

Mint kiderült, nemcsak szimpla látogatásról volt szó, ugyanis a főpolgármester egyből feladatot adott Misetics Bálintnak, A Város Mindenkiért csoport képviselőjének.

“Egy nyitott városházát szeretnék, ahová behívjuk a civil szervezeteket”

– ezzel kampányolt a szocialista Karácsony Gergely Horváth Csaba ellenében az előválasztás első fordulójának vitáján.

A politikus akkor több szervezetet is megnevezett, amiből egyértelművé vált, hogy megválasztása esetén helyzetbe hozná az amerikai milliárdos szervezeteit. Így is lett, ugyanis mai posztjából kiderült,

hogy a Soros György által finanszírozott, “A Város Mindenkiért” csoport képviselője, Misetics Bálint fogja segíteni a fővárost hajléktalanügyekben.

Misetics Bálint életrajzában az áll, hogy “szociálpolitikai programot írt az LMP-nek és számtalan akciót szervezett, hogy felhívja a figyelmet a lakhatáshoz való jog fontosságára és a hajléktalanság kriminalizációjának helytelenségére.” A politikus nemcsak hajléktalanügyben, hanem Soros radikálisainak kiképzésében is tevékenyen részt vett: sajtóértesülések szerint ő volt az egyik trénere azoknak az aktivistáknak, akik polgári elégedetlenség keretében (állami intézmények elfoglalása, működésük megzavarása) szerették volna befolyásolni a 2018-as választások kimenetelét.

Város Mindenkiért elnevezésű csoport (szervezet) ugyan tagadja, hogy bármi köze lenne Soroshoz, azonban a sajtó kiderítette, hogy a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSI) 2011-ben hivatalosan is beállt mögéjük.

Nem ez az egyetlen jel arra nézve, hogy nagy az amerikai millárdoshoz köthető szervezetek befolyása a budapesti városházán. Mint ismert, Karácsony Gergely az önkormányzati választási kampány hajrájában utazott ki Brüsszelbe Frans Timmermanshoz, Soros György legfőbb európai bizalmasáhozazért, hogy közvetlen uniós támogatásokért lobbizzon a főváros számára.

Nem titkoltan azzal a céllal tette ezt, hogy kivegye a demokratikusan megválasztott kormányzat kezéből a források elosztásának hatáskörét.

Bár nem tartozik a legszebb lépések közé, később ezzel eldicsekedett egy lengyel lapnak.

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a balliberális képviselők elfogadták az “Ez a Minimum!” elnevezésű “antikorrupciós” csomagot, ami természetesen az amerikai milliárdoshoz köthető szervezetek (az Átlátszó, a K-Monitor és a Transparency közös) javaslatain alapszik.

Origo cikke alapján, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Fidesz: a kvótarendszernek katasztrofális következménye lehet

Edit

Újfajta nukleáris üzemanyag érkezik Paksra – Itt a Roszatom bejelentése

Mazsi

Rengeteg SZÉP-kártyás pénz jár le hamarosan

info