Image default
Időjárás

A fonthatásra érzékenyeknek rossz hír: A hó és a hideg mellé hatalmas szél is jön! Oszd meg!

Alattomosan, az egyik percről a másikra tör be a hatalmas szél a hideg és a hó mellé!

Csütörtökön kezdetben a Dunántúlon fordulhat elő kisebb havazás, délután pedig egy délkelet felől érkező csapadékzóna okozhat egyre többfelé újabb havazást. Délkeleten havas eső, fagyott eső, ónos eső előzheti meg a havazást. Élénk, erős lesz az északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet -1, +5 fok között alakulhat. Hidegfronti jellegű tüneteket érezhetnek az arra érzékenyek.

Pénteken a kora délutáni órákig a nyugati területeket leszámítva sokfelé kell havazásra, hószállingózásra készülni. Délután már csak elszórtan fordulhat elő kisebb havazás, hózápor, ekkor már a Dunántúlon hosszabb-rövidebb napos időszakok is lehetnek. Az északias szelet a Dunántúlon erős, viharos lökések kísérhetik. Délután -3, +2 fok várható.

Szombaton többfelé süthet ki a nap, nyugat felől azonban egyre több felhő érkezik. Kevés csapadék az esti órákban északnyugaton fordulhat elő. Az élénk északnyugati szél délután délnyugatira fordul. Hajnalban -11, -4, napközben -4, +3 fok ígérkezik.

Vasárnap északon és a Dunántúlon hullhat vegyes halmazállapotú csapadék. A délkeleti szél helyenként megerősödik. Napközben -3, +7 fok valószínű. A jövő hét első napjaiban is csapadékos időre van kilátás.

Alapadarok: Időkép

Kép: kiskegyed.hu

Forrás: Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Zivatarrendszer közelít Magyarország felé, durva hétvégénk lesz

Géza

Most már tényleg jön az ősz

Edit

Rendkívüli időt hoz a vasárnap, erre készülj

Mazsi