Hirmagazin.eu
Főoldal » A Föld megérett a pusztulásra: 2,5 millió m3 fát vágnak ki az új nepáli repülőtér építése miatt
Ökokatasztrófa

A Föld megérett a pusztulásra: 2,5 millió m3 fát vágnak ki az új nepáli repülőtér építése miatt

Egy új nemzetközi repülőtér ellen tüntettek természetvédők a hét elején Nepálban, mivel annak megépítéséhez több millió fát kell kivágni az ország déli részén

Nepál második nemzetközi repülőterét az ország délkeleti részén fekvő Nijgadhban, a fővárostól, Katmandutól 80 kilométerre tervezik felépíteni. Becslések szerint 2 és fél millió fát kell kivágni a 3,5 milliárd dolláros beruházáshoz. A természetvédők szerint a tervezett repülőtér ökológiai katasztrófát jelent, mert vadon élő állatoknak életteret adó erdőket irtanak ki miatta. Ott elefántok és tigrisek is élnek még vadon.

https://twitter.com/recordnepal/status/1110842876383150081?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1110842876383150081&ref_url=https%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2FIYYFVm2mq%2F

Az aktivisták noha elismerik, hogy szükség van egy nemzetközi repülőtérre a térségben, de más helyszínt szeretnének neki. A repülőtér építése miatt ráadásul kitelepítenek 500 falusi családot is, ami még inkább kiverte a biztosítékot nemcsak a helyieknél, hanem világszinten is.

Nepálban egyébként jelenleg egyetlen egy nemzetközi repülőtér üzemel a fővárosban, Katmanduban amikor az időjárási feltételek megengedik.

noizz

Hasonló hírek

Ökokatasztrófa: A jegesmedvék vesztét okozhatja a klímaváltozás a század végére

Géza

A NASA űrfotói mutatják meg igazán, milyen ijesztőek a klímaváltozás hatásai..

Géza

Még a világ legeldugodtabb helyei sincsenek biztonságban a műanyag szeméttől

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!