Főoldal » A Föld megérett a pusztulásra: 2,5 millió m3 fát vágnak ki az új nepáli repülőtér építése miatt
Ökokatasztrófa

A Föld megérett a pusztulásra: 2,5 millió m3 fát vágnak ki az új nepáli repülőtér építése miatt

Egy új nemzetközi repülőtér ellen tüntettek természetvédők a hét elején Nepálban, mivel annak megépítéséhez több millió fát kell kivágni az ország déli részén

Nepál második nemzetközi repülőterét az ország délkeleti részén fekvő Nijgadhban, a fővárostól, Katmandutól 80 kilométerre tervezik felépíteni. Becslések szerint 2 és fél millió fát kell kivágni a 3,5 milliárd dolláros beruházáshoz. A természetvédők szerint a tervezett repülőtér ökológiai katasztrófát jelent, mert vadon élő állatoknak életteret adó erdőket irtanak ki miatta. Ott elefántok és tigrisek is élnek még vadon.

https://twitter.com/recordnepal/status/1110842876383150081?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1110842876383150081&ref_url=https%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2FIYYFVm2mq%2F

Az aktivisták noha elismerik, hogy szükség van egy nemzetközi repülőtérre a térségben, de más helyszínt szeretnének neki. A repülőtér építése miatt ráadásul kitelepítenek 500 falusi családot is, ami még inkább kiverte a biztosítékot nemcsak a helyieknél, hanem világszinten is.

Nepálban egyébként jelenleg egyetlen egy nemzetközi repülőtér üzemel a fővárosban, Katmanduban amikor az időjárási feltételek megengedik.

noizz

Hasonló hírek

Egyenlőre megfékezhetetlenek a szeptember óta folyamatosan égő bozóttűzek Ausztráliában..

Géza

Elképesztő mennyiségű műanyag van a Balatonban – Még a szakértők is meglepődtek!

Géza

Több mint 100 kilogramm szemetet találtak egy skót szigetnél partra sodródott bálna tetemében

Géza