Hirmagazin.eu
Főoldal » A fokhagyma mellékhatások nélkül pusztítja el a rákos agysejteke
Egészség - betegség

A fokhagyma mellékhatások nélkül pusztítja el a rákos agysejteke

A rákos sejteknek nagy az anyagcseréjük, és sok energiát igényel gyors növekedésük. A Cancer című …

Fokhagyma

Kannabisz olaj mentette meg a 3 éves rákos kisfiú életét, miután az orvosok 48 órát adtak neki
Gyógynövényeink és immunrendszerünk ellensége a gyógyszeripar

A rákos sejteknek nagy az anyagcseréjük, és sok energiát igényel gyors növekedésük. A Cancer című folyóiratban a kutatók arról számoltak be, hogy a fokhagyma vegyületei reaktív oxigéngyököket termeltek rákos agysejtekben, lényegében halálra lakatták őket, és blokkolták az agydaganatok elterjedését.

A fokhagyma valószínűleg a természet leghatékonyabb étele. Ez az egyik oka, hogy a mediterrán étrendet fogyasztó emberek hosszú és egészséges életet élnek. A fokhagyma a kutatólaborokban is nagyszerű teljesítményt mutat.

A Washingtoni Állami Egyetemen korábban kimutatták, hogy a fokhagyma 100-szor hatékonyabb, mint két népszerű antibiotikum olyan baktériumok esetében, melyekért élelmiszer eredetű megbetegedések a felelősek. (1)

A glioblastoma a leggyakoribb és leginkább agresszív rosszindulatú primer agydaganat emberben, amely a gliasejteket érinti, és az összes funkcionális szöveti agydaganat esetek 52 százalékáért, valamint az összes koponyaűri daganat 20 százalékáért felelős.

A kezelése általában kemoterápiával és sugárzással történik, ami sajnos válogatás nélkül megöli az agysejteket, és mindössze 15 hónapos túlélési arányt jelent.

Kapcsolódó cikk: A kemoterápia valójában fokozza a rák növekedését, a rákos sejtek ellenállóvá válnak a kezelésre: Tanulmány

A kemoterápiás betegek több mint 90 százaléka 10-15 évvel a kezelés után ugyancsak meghal. Ez az első alkalom, hogy a fokhagymában talált szerves kénvegyületeket a glioblastoma ellen hatékonynak találták, és hamarosan egy hatásos, nem invazív rákterápia lehet belőle halálos mellékhatások nélkül, melyek a kemoterápia velejárói.

Dr. Swapan Ray (Dél-Karolinai Orvosi Egyetem idegtudományi/neurológiai egyetemei docens), Dr. Naren Banik (Dél-Karolinai Orvosi Egyetem Idegtudományi / ideggyógyász professzor), és Dr. Arabinda Das (Dél-Karolinai Orvosi Egyetem Idegtudományi / Neurológia posztdoktori munkatársa) három tiszta szerves fokhagymából származó kénvegyület (DAS, DADS és DATS) emberi glioblastoma sejtekre gyakorolt hatását vizsgálták.

A fokhagyma szulfon-hidroxil ionjai képesek ténylegesen áthatolni a vér-agy gáton.

Mindhárom vegyület hatásosnak bizonyult az agyi rákos sejtek felszámolásában, de a DATS bizonyult a leghatékonyabbnak. A tanulmányt az Amerikai Rák Szövetség folyóiratában tették közzé. (2)

“Ez a kutatás rávilágít a növényi eredetű vegyületek ígéretes felhasználására, mint természetes gyógymód a rosszindulatú emberi agy tumorsejtek kontrollálásában,” – mondta Ray.

Ray és Banik optimisták felfedezésük lehetséges alkalmazásával kapcsolatban a betegellátásban.

“Az alapvető kutatásaink végül a betegellátás szintjére is lefordíthatók. Lehet, hogy várni kell néhány évet, mielőtt emberi alkalmazásra sor kerülne, de a jelentősége ennek a felfedezésnek óriási,” – mondta Banik. “Az agyi daganatos betegek számára sok előnnyel fog járni ez a kutatás, és nagy megelégedéssel fog járni a kutatók és orvosok körében, akik megpróbálják megtalálni ennek a pusztító ráknak a sikeres kezelési módját.”

Az allicin lebontása nélkülözhetetlennek tűnik a maximális daganatgátlás eléréséhez. Az allil kénvegyületek kedvezően elnyomják a daganatos sejteket a nem daganatos sejtek fölött (Sakamoto, Lawson és Milner, 1997). (3)

Egyre egyértelműbb, hogy a válasz az allil kénatomok esetében azon képességük, hogy szabad gyököket alkotnak ahelyett, hogy antioxidánsként szolgálnának ((Antosiewicz, 2008) (4). Az alill kénvegyületek előidézhetnek változásokat, mivel befolyásolják a génkifejeződést, amely a hiszton homeosztázist érinti.

A fokhagyma eredetű szerves kénvegyületek kis molekulák, amelyek nem feltétlenül igényelnek komplikált módszereket az agydaganatos betegek kezelése során a kutatók szerint, és természetes eredetük sokkal jobb az emberi test számára, mint a szintetikus kezelési lehetőségek.

Ahhoz, hogy kihasználhatók legyenek a fokhagyma potenciális rákellenes előnyei, bizonyos szabályokat kell alkalmazni. Ray azt mondja, hogy meg kell hámozni és fel kell vágni egy darab friss fokhagymát, és hagyni kell állni tizenöt percen keresztül, mielőtt megesszük. Ez az idő lehetővé teszi annak az enzimnek a megjelenését (allináz), amely a rákellenes vegyületet termeli.

(1) – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3147487/
(2) – http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/cncr.22888/abstract
(3) – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92774/#ch17_r101
(4) – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK92774/#ch17_r9

 

Forrás: újvilágtudat

Hasonló hírek

20 hihetetlen ok, hogy miért vízzel és citrommal startoljon a napunk

Edit

Ötödik napja nincs halálos áldozata a koronavírusnak Magyarországon

Géza

A halál torkából tépte ki magát a kétgyermekes magyar anyuka

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------