Image default
Divat, szépségápolás

A flip-flop papucs veszélyei

Korunk egyik legelterjedtebb lábbelije a flip-flop papucs, amely egyaránt a nők és a férfiak körében is kedvelt viselet.

Lehet csíkos, pöttyös, mintás vagy egyszínű, szinte mindenkinek van ilyen papucsa. Sokan szeretik, mivel könnyű, vízálló, kis helyen is elfér és természetesen praktikus viselet. Számos orvos véleménye szerint azonban veszélyeket is rejtegethet.

flip-flop papucs veszélyei

Bőrrák és gerincbántalmak is kialakulhatnak?

Brit kutatók azt állítják, hogy a lábujjközös papucsok igencsak megnövelhetik a bőrrák kialakulásának kockázatát. A lábbelik keveset takarnak, így a nap sugarai közvetlenül érik a lábfej vékony bőrét. Az emberek többsége nem használ fényvédőt a lábfeje védelmének érdekében és az itt észlelt elváltozásaikkal (szemölcs, anyajegy) nem gyakran fordulnak orvoshoz. Erre a problémára megoldás lehet a magas faktorszámú naptej vagy zárt cipő viselése.

A flip-flop papucs hosszú távon ízületi problémákat, láb-, gerinc- és hátfájást is okozhat – állítja egy alabamai kutatócsoport. Megfigyelték, hogy a flip-flopot viselő személyek járásmódja megváltozik, amikor arra összpontosítanak, hogy a lábukon tartsák a papucsot. Ez súlyos egészségügyi gondokat eredményezhet.

Alapvetően egyik lábbeli sem veszélyes, ha egészséges lábon és természetes talajon használjuk őket, továbbá fokozottan ügyelünk a napvédelemre. Amennyiben volt már lábpanaszunk, kerüljük a teljesen sima talpat, hisz az semmilyen alátámasztást nem nyújt a boltozatnak.

Figyelembe kell vennünk, hogy a gumiból vagy műanyagból készült flip-flopokban lábizzadáskor megnő a gombás fertőzések kialakulásának veszélye is.

Olyan papucsot kell vásárolnunk, amely a lábunk, alkatunk számára a legmegfelelőbb. Legyen pántos, de ne vágja a bőrünket, a talpa pedig legyen enyhén rugalmas. Anyagát tekintve a puha, természetes anyagok ajánlottak, amelyek megvédenek a nem kívánt szagoktól és a kiütésektől.

 

Forrás: lifepress

Hasonló hírek

Komoly árat fizettek a szépségért

info

A gyönyörű mosoly is a szépség része

info

Az idei év legdivatosabb frizurái 50 év fölötti hölgyeknek! Egy jó frizura megfiatalít!

Edit