Image default
Belföldi hírek

A Fidesz szerint tudatosan csalnak Karácsony Gergelyék, az ellenzék cáfol – videó

A Fidesz szerint már két kerület érintett, vagyis továbbgyűrűzik a „baloldal adatlopási botránya”.

Felszólították Karácsony Gergelyt és az ellenzéki kampánycsapatot, hogy „hagyjanak fel a csalással és a törvénysértéssel”. Karácsony Gergely szerint a nyilvánosságra került fénykép semmit nem bizonyít, szerinte semmiféle jogszabálysértés nem történt – közölte az M1 Híradó.

Törvényes volt, ahogy feldolgozták az ajánlóíveket – ezt mondta az ellenzék VIII. kerületi közös polgármester-jelöltje az ATV-n. Pikó András azt elismerte, hogy valóban számítógépre rögzítettek, ám szerinte kizárólag olyan adatokat, amelyek az adminisztrációhoz kellettek.

A szocialisták szerint is minden rendben van Józsefvárosban. Az MSZP budapesti elnöke az ügyről röviden csak annyit mondott: biztos abban, hogy törvényes volt az adatok feldolgozása.

„A rendőrségnek az feladata, hogyha ez nem így történt, akkor nyomozza ki, de én biztos vagyok abban, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően zajlott az adatgyűjtés” – fogalmazott Molnár Zsolt.

Az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje szerdán ismét megvédte VIII. kerületi politikustársait, arra hivatkozva, hogy a képek, amelyek a sajtóban napvilágot láttak,

nem bizonyítanak semmit.

Csakhogy magát Karácsony Gergelyt is hasonló vádak érték. Többen tiltott adatbázisépítést emlegettek, miután kiderült, hogy az ellenzéki pártok 14 -szer több aláíráshoz szükséges ívet vettek fel, mint amennyire valójában szükségük lett volna a gyűjtéshez.

A Fidesz budapesti szóvivője szerint az ellenzék főpolgármester-jelöltjének érintettsége ebben az ügyben megkérdőjelezhetetlen.

„Karácsony Gergely ajánlásait a botrányba keveredett csapat kezelte Józsefvárosban és Erzsébetvárosban is. Ha a baloldali szavazók jót akarnak maguknak, ne írjanak alá semmit Karácsonyéknak. Felszólítjuk Karácsonyékat, hogy hagyjanak fel a csalással és törvénysértéssel. A botrányban érintett képviselőjelölteknek pedig semmi keresnivalójuk a közéletben. Elvárjuk, hogy lépjenek vissza” – közölte Zsigmond Barna Pál.

A kormánypártok nevében, Kósa Lajos az önkormányzati kampány vezetője azt mondta: amit Karácsony Gergelyék csináltak az ajánlóívek összesítésekor az választási bűncselekmény – közölte az M1 Híradó.

m1

Hasonló hírek

A főfogás előtt tűntek el a cégek

Edit

Szijjártó szerint sok a képmutatás

Edit

Lézerrel vakítottak el egy pilótát Budapest felett

Géza