Image default
Belföldi hírek

A Fidesz a tájékoztatja a magyar demokrácia helyzetét vizsgáló háromtagú európai néppárti bizottságot

A Fidesz tárgyalódelegációja a tényeket bemutatva, terjedelmes dokumentumban tájékoztatja a nagyobbik kormánypárt politikáját és a magyar demokrácia helyzetét vizsgáló háromtagú európai néppárti bizottságot.

A magyar tárgyalódelegáció vezetője levelet küld az Európai Néppárt (EPP) által kijelölt három politikusnak, amelyben kezdeményezi a kapcsolatfelvételt.

A levélhez mellékelnek egy vaskos anyagot, hogy az általában felmerülő, általunk ismert témákról tényszerű tájékoztatást adjanak

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Novák Katalin.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Fidesz alelnöke szerint innentől már nem a magyar félnél lesz a labda.

A Fidesz háromtagú csapatának a legfontosabb feladata, hogy a jövőre koncentráljon, azt mérje fel, hogy a május 26-i európai parlamenti (EP-) választásokat követően milyen lehetőségei lesznek a pártnak, hol és hogyan tudjuk a leghatékonyabban képviselni a magyar emberek érdekeit, a kormány migrációval kapcsolatos álláspontját – jegyezte meg a kormánypárti politikus.

Novák Katalin annak kapcsán, hogy Manfred Weber, az EPP frakcióvezetője, csúcsjelöltje péntek este a német közszolgálati televízióban azt mondta, amennyiben a Fidesz szavazataival tudna csak bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízatást, úgy nyilatkozott: nem tartja bölcs megközelítésnek, hogy valaki önként lemondjon a neki felajánlott támogatásról.

Novák Katali szerint Manfred Weber, ahogy sok minden mást, úgy ezt sem gondolta komolyan.

Az államtitkár arról is beszámolt lapunknak, hogy a 13. Családok Világkongresszusán Veronában szombaton tárgyalásokat folytatott Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettessel, belügyminiszterrel, Lorenzo Fontana családügyi miniszterrel, aki egyben a Liga főtitkár helyettese, valamint Gior­gia Melonival, az Olaszország Fivérei – Nemzeti Szövetség (FdI-AN) elnökével.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd
infostart nyomán

Hasonló hírek

Gyilkosság Nádasdladányban: bulizás közben szúrták halálra a férfit – már előre érezték a bajt a helyiek

Mazsi

Meghatározta a kormány a közlekedési infrastruktúra fejlesztésének feltételeit

info

Köszönet és pluszpénz a migránsokat szállító autóbuszvezetőknek

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------