Image default
Életmód hírek

A férjemnek mindig folyt a nyála alvás közben, csak évekkel később derült ki, hogy súlyosan beteg!

Amikor alszunk, az arcizmaink teljesen ellazulnak és a nyelési reflexünk is alább hagy. Mivel a nyál felhalmozódik a szájüregben, lassan elkezd kifelé folyni, ugyanis a szánk sincs abszolút zárt helyzetben. Végezetül egy nedves párnán találjuk magunkat, amin nem túl kényelmes aludni.

A túlzott nyáltermelés és nyálfolyás neurológiai rendellenesség vagy az orrjárat elzáródásának jele is lehet. Ugyanakkor egyes egészségügyi állapotok, mint a stroke is, gyakoribb nyálfolyással járnak. Hogy hogyan lehet ezt megszüntetni?

1# Orrmelléküreg tisztítás

Az egyik fő ok az elzáródott orrüreg, aminek következtében kénytelenek vagyunk a szánkon levegőt venni. Ha ezt sikerül megszüntetni, akkor a nyálfolyást is. Segítségedre lehetnek egyes illóolajak, mint az eukaliptusz vagy a kamillaforrázat inhalálása is.

2# Alvópóz megváltoztatása

Ez elég egyértelműnek hangzik, ugyanakkor úgy gondolhatjuk, hogy nem kivitelezhető, hiszen álmunkban sokat forgolódunk. De tudatosan a hátunkon elaludva sikerrel kiküszöbölhetjük a nyálfolyást és a pózt is lehet tartani, ha elhatározzuk, hogy mostantól úgy alszunk. Akár ki is párnázhatjuk magunkat.

3# Alvási apnoe

Ilyenkor éjszaka a normál légvételek között 1-1 kimarad, amit hirtelen horkantó hang követ és egyben szakít is meg. Ez folyamatosan megzavarja az alvás minőségét és kialvatlanság, fáradtság érzését keltheti. Akár a nyálfolyás is kiváltó tényező lehet, ezért fontos, hogy orvosoddal konzultálj ilyen esetben.

4# Súlycsökkentés

A túlsúly nagy befolyást gyakorol az alvás minőségére, alvási apnoét is képes okozni.

5# Speciális eszközök használata

Az orvosod adhat tanácsokat olyan eszközöket illetően, amelyek segítségedre lehetnek túlzott nyálfolyás esetén. Ezek lehetnek különféle fogászati eszközök, amelyek jobb szájzáródást biztosítanak, segítik a nyelést és a jobb alvást.

6# Győződj meg róla, hogy a megfelelő gyógyszert szeded-e

Ha rendszeresen gyógyszert szedsz, akkor győződj meg róla, hogy mellékhatásként nem szerepel-e túlzott nyálfolyás. Egyes antibiotikumok képesek fokozott nyálelválasztást eredményezni, ami az éjszakai nyálfolyáshoz vezet.

tudasfaja.com

Hasonló hírek

Öreg kutyája a végét járta. Ekkor hatalmas hibát követett el. Sajnos a legtöbben ezt teszik velük…

Géza

Erősebb, mint a szódabikarbóna: 2 perc alatt regenerálja az egész testet és ott hat, ahol kell!

Mazsi

Így húznak le jogtalanul a távközlési cégek!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------