Hirmagazin.eu
Főoldal » A férfiaknak semmi gondjuk…
Életmód hírek

A férfiaknak semmi gondjuk…

Immáron hivatalos: a nők az anyagi gondok miatt forgolódnak álmatlanul éjszakánként, míg a férfiak oka erre… egyszerűen semmi.

a férfiaknak semmi gondjuk

Egy felmérésben arról kérdezték a résztvevőket, mi okoz számukra álmatlan éjszakákat, és a nők 30 százaléka azt felelte, az anyagi gondok, így ez lett a legtöbbször említett probléma. A férfiak 35 százaléka azonban azt válaszolta: semmi.

Ezer, átlagos keresetű férfit és nőt vontak be a vizsgálatba.

A válaszok alapján a második leggyakoribb ok, ami nem hagyja a nőket aludni, a sok felhalmozott teendő.

Linda Descano a Women&Co munkatársa így nyilatkozott: „Rohanó világunkban nagyon nehéz megbirkózni az anyagi problémákkal. És mivel adataink szerint a nők 66 százaléka egyedül viszi otthon a háztartást, nem nehéz elképzelni, mennyire aggasztja őket a sok el nem végzett teendő.”

Az eredmények a társadalomtudósokat éppúgy nem lepték meg, mint a dolgozó anyákat. Arlie Russell Hochschild nagy hatású műve, a Második műszak már 1989-ben felhívta a figyelmet a két nem munkaterhei közti egyenlőtlenségekre.

Ez volt az első olyan tanulmány, amely kimutatta, hogy a növekvő munkahelyi elvárások mellett továbbra is főleg a nőkre hárulnak a háztartási teendők.

A Times magazinban nemrég megjelent felmérés szerint azóta kicsit javult a helyzet. Azonban a The Huffington Post című lap közvetlen összefüggést talált a házimunka és a magas vérnyomás között.

Manisha Thakor pénzügyi tanácsadó ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a nők a gyereknevelés és az idős szülők gondozása miatt továbbra is átlagosan 11,5 évvel dolgoznak kevesebbet munkahelyen, mint a férfiak, miközben 5-7 évvel tovább élnek. Ugyanazért a munkáért, amiért a férfiak egy dollárt, a nők 77 centet kapnak.

A nők 73 százalékát aggasztja emellett az, hogy rendezetlennek érzi a dolgait, szemben a férfiak 59 százalékával. A dolgok rendezése után a nők 50 százaléka pihentnek, 40 százaléka boldognak érzi magát, ez az arány a férfiaknál 41 és 37 százalék.

Forrás: Napidoktor.hu

Hasonló hírek

Nehéz napok jönnek az allergiásokra

Edit

Sortűztől a szolidaritásig – így alakult ki május 1-je ünnepe

Géza

Névnapok január 21.

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------