Hirmagazin.eu
Egészség - betegség

A férfiak jobban, a nők tovább szenvednek a koronavírustól

Míg sok koronavírusos beteg alig tapasztal tüneteket, másoknál hónapokig megmaradnak a betegség mellékhatásai a „hosszú Covid” néven ismert állapotban, mely egy új brit tanulmány szerint inkább a nőknél jellemző.

A londoni King’s College tudósai legfrissebb kutatásukban felfedték, hogy kiknél valószínűbb a Covid–19 hosszabb lefolyása. Megállapításaik azt mutatják, hogy a nők nagyobb eséllyel küzdenek „hosszú Coviddal”, mint a férfiak

– írta a Mirror.

A tanulmányon dolgozó Claire Steves a BBC-nek nyilatkozva el mondta:

A korai adatok alapján láthattuk, hogy a férfiak esetében sokkal nagyobb a kockázat a súlyos tünetekre, sajnos náluk az elhunytak aránya is nagyobb. A nőknél, úgy tűnik, hogy a hosszú lefolyású koronavírus előfordulásának az esélye nagyobb.

A hosszú Covid kockázatát egyéb tényezők is befolyásolják, például, ha valaki 50 év feletti, túlsúlyos vagy asztmás, akkor nagyobb eséllyel számíthat elhúzódó tünetekre. Mindemellett azok is nagyobb veszélyben érezhetik magukat, akik nem úszták meg a betegséget néhány köhintéssel.

Kulcsfontosságú tényezőnek bizonyult, ha valakinek több mint ötféle tünete volt az első héten” – emelte ki Claire Steves.

A kutatók az eredményeket a Covid Symptom Study-alkalmazásból nyerték ki, melyet jelenleg több mint 4,3 millió brit használ.

Tim Spector, az applikáció vezető elemzője kiemelte, a több mint négymillió felhasználó klinikai adatainak vizsgálatával egyedülálló betekintést nyertek a hosszú távú problémákra, amelyeket azok a koronavírus-fertőzöttek tapasztaltak, akik nem mentek kórházba.

Adataink azt mutatják, hogy tíz betegből legalább egynek továbbra is havonta vannak problémái, és ötvenből körülbelül egy fertőzöttnek mutatkoznak panaszai még három hónap után is. Ezek a betegek sokféle tünetet tapasztalnak, amelyek akár 20 különböző problémát is magukban foglalhatnak

– emelte ki.

Míg a világon több férfi fertőződik meg koronavírussal, Magyarországon a fertőzöttek aránya az idősebb korosztályok bevonódásával inkább a nők irányába kezd eltolódni. Müller Cecília országos tiszti főorvos az operatív törzs keddi online tájékoztatóján elmondta, amellett, hogy a fertőzöttek átlagéletkora 44,4 évre emelkedett, a megbetegedési arányt tekintve a hazai demográfiai viszonyok miatt a nők 52 százalékban érintettek.

Mirror

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Fidesz: Rendben zajlanak a mammográfiai szűrések

Géza

Mindenkinek vannak rákos sejtek a testében, mit tehetünk, hogy ne alakuljon ki belőlük tumor?

Edit

ÁNTSZ: folytatódik a védőnői méhnyakszűrési program

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
EnglishFrenchGermanHungarian