Hirmagazin.eu
Főoldal » A felfelé ívelő amerikai-magyar kapcsolatok jele: Új amerikai nagykövete van Budapestnek
Belföldi hírek

A felfelé ívelő amerikai-magyar kapcsolatok jele: Új amerikai nagykövete van Budapestnek

Szakértők szerint Trump hivatalba lépése óta pozitív irányba mozdultak el az amerikai-magyar kapcsolatok, aminek egyik hozadéka, hogy új amerikai nagykövete van Magyarországnak.

Dósgazdag ékszerés Magyarország új amerikai nagykövete

A diplomata szenátusi meghallgatásán hangsúlyozta, hogy szoros együttműködést tervez a magyar kormánnyal, elsősorban a biztonságpolitikai és gazdasági kérdésekben. A téma kapcsán Varga Gergely a Külügyi és Külgazdasági Intézet szakértője az M1 Ma este műsorában fejtette ki a véleményét.

David B. Cornsteinnek minden bizonnyal magyar felmenői is vannak. Alapvetően nagyon sikeres üzletember, aki New York állam Republikánus Pártja körül évtizedek óta aktívan jelen van a politikában, New York város közéletében is. A város gazdasági tanácsának vezetőségi tagja volt – mondta Varga.

Az új nagykövet és családja

Trump számára fontos, hogy migráció kérdésében hasonló vagy ugyanolyan nézeteket valló európai államokat is felmutathasson az amerikai közvéleménynek. Egyfajta politikai szimpátiáról, érdekazonosságról van szó, amelynek egyik jele, hogy a korábbi amerikai nagykövetekhez képest a „Cornstein korszak” változást hozhat. Már az elmúlt fél, egy év nyomán is jelentős változások következtek be. Az utóbbi hetekben például több kétoldalú, magas rangú találkozó is volt. Szijjártó Péter a minap Washingtonban járt, ahol 2012 ősze óta nem volt példa rá, hogy külügyminiszteri szinten fogadtak volna valakit Budapestről. Felívelő szakaszba kerültek az amerikai-magyar kapcsolatok – jelentette ki a szakértő.

Az amerikai-orosz viszonyt illetően Trump politikája meglehetősen „kettős”, mivel a pragmatikus kapcsolatokat szorgalmazza Putyin elnökkel. De ha tényleges amerikai intézkedéseket nézzük – akár a kelet-európai haderő-átcsoportosítást, akár újabb amerikai szankciók Oroszországot érintő behozatalát tekintjük – egy meglehetősen keményvonalas amerikai külpolitika képét kapjuk – nyilatkozta Varga Gergely szakértő.

Forrás: M1, Ma este

Hasonló hírek

Karácsony Gergely melegbárt nyitna a Városháza aljában

Géza

Ez lesz a nyugdíjkorhatár 2017-ben, nőknek és férfiaknak!

Edit

Új szolgálati gépkocsik átadása (A cikk videót tartalmaz)

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------