Image default
Bulvár

A feleségéhez szólt először Demjén Ferenc, miután az altatásból magához tért – Ilyen állapotban van most a zenész

Pécs — Jó hír a rajongóknak: felébredt Demjén Ferenc (72).

A Kossuth-díjas zenészt hétfő óta tartották mélyaltatásban gyógyulása érdekében az orvosai. Mint megírtuk, az évtizedek óta roppant népszerű művész múlt pénteken lett rosszul, és agyvérzés gyanújával szállították a szigetvári kórházba. Ott kiderült, csak enyhébb agyérgörcsön esett át a Rózsi becenevű zenész, de azért átszállították a Pécsi Idegtudományi Központba, ahol a zavartalan gyógyulás érdekében altatták a doktorok.

– Minden eset más, de a szakorvosok ilyenkor az agy regenerálódásának zavartalansága miatt szokták elrendelni az altatást – magyarázta el dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus, hogy miért volt erre szükség. – A külvilágtól való elzárás szavatolja, hogy a beteget nem éri felesleges stressz, arról nem is beszélve, hogy az agy szempontjából az alvás a megfelelő működés elengedhetetlen része. Ekkor állnak helyre a biokémiai folyamatai, a különféle méreganyagok ekkor tisztulnak ki belőle.

Ez az időszak azonban szerda este véget ért, Demjén Ferenc ugyanis felébredt hosszú álmából. Információink szerint ezekben a fontos pillanatokban sem volt egyedül, felesége, Rebecca ekkor is az ágya mellett ült, így az ébredés utáni első szavait vele válthatta. Ez már csak azért is fontos, mert, mint az orvos szakértő elárulta, az agyérgörcsön átesett betegek jelentős részét a kórházban ébredve és a történtekkel szembesülve újabb sokk érheti, amely magában hordozza az agyi érelzáródás újbóli kialakulásának veszélyét. Úgy tudjuk, Rózsi a körülményekhez képest jól van, bár a rosszullétére szinte egyáltalán nem emlékszikArról érdeklődött, miért van kórházban. Még számos vizsgálat vár rá, egyelőre az intenzív osztályon marad. 

Charlie már alig várja, hogy meglátogathassa barátját /Fotó: Fuszek GáborCharlie már alig várja, hogy meglátogathassa barátját /Fotó: Fuszek Gábor

Nagy kő esett le a jóbarát, Horváth Charlie (71) szívéről, amikor Demjén Ferenc ébredéséről értesült.

– Boldogság! Erre a hírre vártam, illetve vártunk, mert mióta megtudtam, mi történt, több közös zenészbaráttal is beszéltem, és mindannyian nagyon drukkoltunk, hogy minél hamarabb rendben legyen. Ezt így talán még nem lehet kijelenteni, egyelőre nincs pontosabb információm, de nagyon bizakodó vagyok.Remélem, Rózsi felesége, Rebecca jelzi majd nekem, amikor már fel tudom őt hívni és meg is tudjuk látogatni, mert ahogy azt tegnap is elmondtam, Frenreisz Karcsival már szervezzük, hogy meglátogatjuk – válaszolta megkeresésünkre a Liszt Ferenc-díjas zenész, és felsóhajtott: – Rózsi a barátom, mindig is a barátom marad, és a barátság erről szól.

Segítettek az imák

Demjén Ferenc menedzsmentje a művész internetes közösségi oldalán köszönte meg a rajongók támogatását, és hogy oly’ sokan szorítottak érte. „Demjén Ferenc tegnap felébredt az altatásból, megkérdezte, hogy hol van, mit keres a kórházban. A sok szeretet, ami felé áradt, a sok-sok ima is segített abban, hogy ez bekövetkezzen” – állt a közleményben.

blikk

Hasonló hírek

Ezért verekedett a mindig nyugodt Vámos Miklós

Mazsi

Vége a kapcsolatának? Sejtelmesen nyilatkozott Stohl András!

Mazsi

Durva baleset, luxusszállodából szállították kórházba Gesztesi Károlyt!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------