Hirmagazin.eu
Főoldal » A Facebook hirdetés helye az online marketingben
Technika, kommunikáció

A Facebook hirdetés helye az online marketingben

A Facebook hirdetés létjogosultsága elvitathatatlan, de érdemes megvizsgálni, mikor és hogyan érdemes alkalmazni. Mivel a felület elsődlegesen szórakozást biztosít, így a jelen lévő közösség érdeklődéséért bizonyos esetekben meg kell dolgozni.

facebook-hirdetesek

Mindenekelőtt érdemes leszögezni, hogy a Facebook hirdetés menedzselése összetettebb feladat annál, amit egy egyoldalas dokumentáció alapján professzionálisan el tudunk végezni. A megtérülés érdekében gondos tervezésre, gyakorlott kivitelezésre és sok esetben kreatív gondolkodásra van szükség. A marketing szakemberek szerint minden kampány más és más, de tagadhatatlanul létezik egy fő csapásirány, ami a siker felé vezet.

Hova vezessük a látogatót?

A Facebook hirdetés elindítása előtt felvetődik az első és legfontosabb kérdés; a hirdetéssel megszólított felhasználót a saját honlapunkra vagy a Facebook oldalunkra vezessük? A saját oldalon megjelenő felhasználók potenciális ügyfelekké válnak, velük kell minél magasabb konverziós rátát megvalósítanunk, ami a legfőbb célunknak tekinthető. Ugyanakkor a saját Facebook oldalunk népszerűsítése elkötelezett és visszatérő vásárlói bázist eredményezhet.

A netmarketing.hu szakértője szerint a Facebook hirdetés eredményességéről akkor kaphatunk reális képet, ha megvizsgáljuk a két lehetséges módszer jellemzőit; mivel a Facebook rengeteg lehetőséget biztosít a célzott közösség megválasztására, így azokat a felhasználókat érhetjük el, akik a legnagyobb valószínűséggel válnak vásárlóvá. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Facebook oldalak elérése folyamatosan csökken, tehát ha a Facebook hirdetést a saját Facebook oldalunk növelésére használjuk, akkor ezzel a jelenséggel mindenképpen számolnunk kell.

A szakértő szerint a Facebook hirdetések elkészítése során ugyanolyan figyelemre van szükség, mint az AdWords kampányok esetén. Rendszerint ezt a két kattintásalapú fizetett lehetőséget szoktuk szembeállítani egymással; a Facebook hirdetés szórakozás vagy unaloműzés közben éri el a felhasználót, az AdWords esetében viszont a felhasználó célzottan keres bizonyos szolgáltatást vagy terméket. Ez tekintetben egyértelműen az AdWords tűnik vonzóbbnak…

A Facebook hirdetés rendszerint egyedül vagy kisebb csoportban jelenik meg, AdWords hirdetésből viszont akár 7-10 darabot is találhatunk a találati lista felett, alatt és mellett… Mivel utóbbi esetében a megfizettetés a kattintások száma alapján történik, így a nagyobb számú hirdetés nem jár anyagi veszteséggel, de a hatékonyságot jelentősen ronthatja, ráadásul a nagyobb verseny felveri az kattintásokért fizetendő árakat.

Nem elhanyagolható különbség az sem, hogy a Facebook hirdetés esetében lehetőség nyílik képes hirdetés létrehozására. A szakemberek régóta vizsgálják a közösségi médiára vonatkozó bannervakságot; ami az általános honlapok esetében egyértelműen bizonyított, az a Facebook esetében egyáltalán nem egyértelmű. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy a megjelenő hirdetések minden esetben célzottak, így a felhasználók nem érzik tolakodónak az ilyen elemeket, ezáltal nem alakult ellenszenv velük szemben.

Összességében nem lehet kijelenteni, hogy az AdWords vagy a Facebook hirdetés közül az egyik eredményesebb lenne. Mindkettő rendelkezik előnyös és hátrányos tulajdonságokkal, de megfelelően optimalizált hirdetések esetén az előnyös tulajdonságok hozhatók előtérbe. A szakemberek általában azt javasolják, hogy mindkét lehetőséget igyekezzünk kiaknázni, illetve végezzünk tesztkampányt.

Hasonló hírek

Napelemes kiserőművet épít ki a génbank

info

Miért ne futna az Android a számítógépen?

Edit

Elrontotta a Google a Chrome-ot, elkezdett összeomlani mindenfelé

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------