Hirmagazin.eu

A Facebook elolvassa és elemzi a privát levelezésünket

 Aktuális hírek
  • Óriási örömhírt jelentett be Szabó Zsófi, nem korai ez még? Hamarosan fenekestül felfordul a fiatal műsorvezető élete! Földöntúli boldogságról tanúskodik Szabó Zsófi legfrissebb Facebook-bejegyzése! A fiatal műsorvezető még 2016 őszén fogadott örök hűséget párjának, a lovassportokban jeleskedő Zsolttal azonban az...
  • Tízmilliós, erotikus műkincseket rejt Friderikusz villája Friderikusz Sándor különleges hobbinak hódol. Értesülésünk szerint erősen vonzódik az erotikus festészethez, sok milliót hajlandó fizetni egy-egy ilyen műalkotásért. Eddig csak kósza pletykákat lehetett hallani arról, hogy a rejtőzködő életet...
  • Gáspár Bea gyógyíthatatlan? Már külföldön keres neki orvost Győzike Hónapokkal ezelőtt kezdődött Bea asszony kálváriája. Mint kiderült, Gáspár Győző felesége pajzsmirigy-alulműködésben szenved, ami miatt már 35 kilogrammot hízott. Saját bevallása szerint alig eszik, de ha megiszik egy pohár vizet,...
  • Felfoghatatlan kegyetlenség, nőkre támadt a magyar énekes Teljesen kifakadt! Barátai sem tudják, mi lelte az énekest. Teljesen kiborult Király L. Norbi! Az énekes a Facebook-oldalán írta ki magából gondolatait egy rendkívül kényes témában. Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal...
  • Újra szíve miatt kínlódik Balázs Fecó! A szélsőséges időjárás megkeseríti a szívpanaszokkal küzdő emberek életét is. A Kossuth-díjas énekes is szenved. A 66 éves énekesnek az utóbbi időszakban kétszer is kés alá kellett feküdnie szívpanaszai miatt....

A Facebook elolvassa és elemzi a privát levelezésünket

A Facebook elolvassa és elemzi a privát levelezésünket
augusztus 28
10:39 2015

hirmagazin_2015-08-28_103905

Ha gyanús beszélgetést észlel a program, elküldi az ezzel foglalkozó munkatársnak. Aki eldönti, hogy kell-e értesíteni a hatóságokat. Fontos tudni, nem?

Eddig is lehetett sejteni, hogy a Facebook megfigyeli a privát üzeneteinket.

Több alkalommal írtak már arról, hogy nem csak a kormányzat figyelheti, hogy éppen mit írunk, kivel tartjuk a kapcsolatot, vagy milyen weboldalakat böngészünk – (tehát milyen az érdeklődési körünk) az interneten, hanem a közösségi média csatornák is.

Azzal is tisztában vagyunk, hogy ez a tény viszonylag kevés felhasználót érdekel, vagy legalábbis sokan azt állítják, hogy őket ez nem zavarja. Természetesen ezt mindenki döntse el saját vérmérséklete szerint.

A Facebook rendelkezik egy új programmal, ami megfigyeli a privát üzeneteinket is, és ha egy esetleges bűncselekmény gyanúja áll fent, akkor értesítheti a rendőrséget.

A program arra képes, hogy gyanús tartalom esetén jelzi a cég egyik munkatársának, aki eldönti, hogy a tartalom alapján kell-e értesíteni a hatóságokat, vagy sem.

A Facebook biztonsági igazgatója elmondta, hogy a program azokat az embereket fogja figyelni, akiknek laza kapcsolatuk van a közösségi hálózatokon. Ez annyit tesz, hogy különös figyelmet fognak szentelni azokra, akik nem ismerősei egymásnak, mégis kommunikálnak, vagy éppen nem régiben váltak ismerőssé, de közös ismerősük nincs. Azokra is oda fognak figyelni, akik között nagy a korkülönbség, vagy éppen nagyon távol élnek egymástól, mégis beszélgetnek.

A program még azokat is nagyon figyelni fogja, akik bűnözők vagy szexuális bűntetteket követtek el. Természetesen, ha újabb bűncselekmény gyanúja áll fent akkor értesítik a rendőrséget.

Viszont itt már fel is merül egy újabb, alapvető kérdés: a facebook algoritmusa milyen, és főleg kitől átadott információk alapján tudja azt meg, hogy a megfigyelt személy (jogerős ítélettel megalapozva) korábban bűncselekményt, vagy bűncselekményeket követett el? Érdekes személyiségi jogi kérdés…

Néhány forrás szerint, a program segítségével, már sikerült bíróság elé állítani olyan embereket, akik gyermekekre „vadásztak”

„Soha nem akartunk egy olyan környezetet létrehozni, ahol a munkatársaink magánbeszélgetéseket pásztáznak, így nagyon fontos az olyan technológiák alkalmazása, amelyeknél nagyon alacsony a téves pozitív találatok aránya”

Előfordult már, hogy a szoftvert gyilkosságok gyanúsítottjai ellen is felhasználták már. Volt olyan eset, amikor 62 oldalnyi képet és beszélgetést adtak át a rendőrségnek.

Persze természetes hogy az emberek nem örülnek ennek. Nyilvánvalóan senki sem veszi jó néven, ha a privát beszélgetéseit nézik, még akkor sem ha ezt a bűnözők kiszűrése miatt csinálják, legalábbis az ő elmondásuk szerint.

De valószínű, hogy eddig is ugyanúgy megfigyeltek, csak éppen nem mondták ki.

Persze mindenki szeretné, ha elkapnák a bűnözőket, főleg az olyan embereket, akik komoly veszélyt jelentenek. De azért aggasztó hogy szinte bárki beszélgetését megnézhetik.

Forrás: tudnodkell; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Hasonló hírek

Hirdetés
tűzvédelem
loading...

Kövessen minket!

Hirdetés
Hirdetés
securiton-tűzvédelem

Értékesítő állások

Hirdetés
Dr. Jánky György

Állások

Hirdetés

Hirdessen felületeinken

Google fordító

MTI

mti felhasználó a hírmagazin
WordPress Lightbox