Főoldal » A dolgozók nagy része nem tudja, de ha így megy el táppénzre, egy forinttal sem lesz kevesebb a fizetése!
Egészség - betegség

A dolgozók nagy része nem tudja, de ha így megy el táppénzre, egy forinttal sem lesz kevesebb a fizetése!

A Pénzcentrum cikke szerint alkalmazottként évente 15 nap betegszabit vehetsz igénybe, amire a fizetésed 70 százalékát kapod.

Ha ezt a 15 napot kimerítetted, akkor jön a táppénz, ami a fizetés 60 százaléka, ha legalább 730 nap, folyamatos biztosításban töltött időszakkal rendelkezel, ha nem rendelkezel, akkor a fizetés 50 százaléka – írta a Pénzcentrum január 19-én.

A cikk kitér rá, hogy a táppénz maximum értéke maximált, semmiképpen nem kapsz több pénzt naponta, mint a havi minimálbér kétszeresének harmincada, mely 2017-ben 8500 forint.

Ha azonban van egészségpénztári tagságod, akkor a táppénz vagy betegszabadság miatt kiesett jövedelmed az egészségpénztári megtakarításod terhére, adómentesen pótolhatod.

Alkalmazottként főszabály szerint évente 15 nap betegszabadságot vehetünk igénybe, amely időszakra a fizetésünk 70 százalékát kapjuk meg a munkáltatónktól.-írja a penzcentrum.hu

Amennyiben ezt a tizenöt napot már kimerítettük, majd megbetegszünk, akkor táppénzre leszünk jogosultak. Ennek mértéke
  • a fizetésünk 60 százaléka, ha rendelkezünk legalább 730 nap, folyamatos biztosításban töltött időszakkal illetve
  • a fizetésünk 50 százaléka, ha nem rendelkezünk ennyi biztosításban töltött idővel.

Érdemes azonban azt is szem előtt tartani, hogy a táppénz maximum értéke is meg van határozva. A fenti számítás alapján hiába lenne indokolt, semmiképpen nem kapunk több pénzt naponta, mint a havi minimálbér kétszeresének harmincada, mely 2017-ben 8 500 forint. A táppénzhez és a betegszabadsághoz kapcsolódó egyéb szabályokról ide kattintva, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő honlapján tájékozódhatunk.

Van azonban jó hír is, de csak akkor, ha rendelkezünk egészségpénztári tagsággal. A jogszabályok ugyanis lehetőséget biztosítanak arra, hogy táppénz vagy betegszabadság miatt kiesett jövedelmünket, egészségpénztári megtakarításunk terhére, adómentesen pótoljuk.-írja a penzcentrum.hu

 

Hasonló hírek

Most figyelj! Ezért nagyon egészséges a retek

Mazsi

Így még sosem borult ki Schobert Norbi

Mazsi

Rendetlenkedő vérnyomás? Lehet, hogy Conn-szindrómája van!

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------